Maxa ditt läslov på biblioteken

Publicerat 21 oktober 2019 | Av |

Biblioteken i Göteborg har massor av kul planerat på läslovet i vecka 44. Allt från bokquiz och origami till filmvisning och TV-spelsturnering. Besök ditt bibliotek och passa på att låna med dig böcker hem.

Här på bloggen har vi samlat över 300 tips på böcker för barn i alla åldrar. Fråga oss på biblioteket om du vill hitta en ny favorit på läslovet.

Bibliotekens program

På flera av biblioteken i Göteborg händer det massa kul på läslovet. Allt från filmvisningar och högläsning till TV-spelsturnering och serietrailerworkshop.

Stadsbiblioteket bjuder bland annat på serieworkshop och du kan testa att teckna fantasy (anmäl dig i förväg). Om du gillar PAX-böckerna och/eller är nyfiken på att teckna serier kan du delta i monster-workshop (hämta biljett 30 min i förväg på barnavdelningen).

Prata med din bibliotekarie om vad som händer på just ditt bibliotek eller gå in på goteborg.se/laslov för att se vad som händer i hela staden.

Exempel på program på andra bibliotek i Göteborg

Backa bibliotek kan du testa rollspel och skapa ditt eget brädspel (du måste anmäla dig i förväg).

Biskopsgårdens bibliotek kan du delta i quiz, lösa mysterier och vinna böcker.

Frölunda bibliotek får alla 13-25 år ett gratis seriealbum. Vill du rita egna serier? Delta i serieworkshop för att komma igång!

Hammarkullens bibliotek gästas av aktuella författare och poeter. Ta chansen att göra din egen röst hörd på SFPOP PART 2!

Kulturhuset Kåken ordnar filmmaraton med Harry Potter del fyra, fem och sex. Om du vågar, kan du lyssna på kusliga spökhistorier.

Kärra bibliotek kan du pyssla, tävla och spela brädspel.

Lundby bibliotek kan du fika, quizza och få tips på läskiga böcker. Om du anmäler dig i förväg kan du vara med på Mario Cart-turnering!

Gör dina egna pinsTorslanda bibliotek. Anmäl dig i förväg och gå på filmvisning.

Vill du skriva en riktigt otäck historia? På Tuve bibliotek kan du 8-12 år få skrivartips från en skräckförfattare (anmäl dig i förväg). Här kan du också lyssna på spökhistorier och fika. Kom gärna utklädd!