Appar & Internet

Skärmbild från tjänsten Pressreader.

Läs tidningar digitalt

Publicerat 21 juni 2018 | Av |

Vet du om att du via biblioteket kan få tillgång till tidningar hemifrån? Genom tjänsten PressReader kan du läsa dagstidningar och tidskrifter från hela världen på många olika språk.

Totalt finns det över 7000 tidningar med i databasen. Alla tillgängliga hemifrån i din dator, mobil eller surfplatta.

Du kan läsa dagsfärska nummer av tidningar som Göteborgs-Posten, Svenska Dagbladet och Aftonbladet och tidskrifter om alla möjliga ämnen. Det du ser på din skärm ser ut precis som den riktiga tidningen. Du kan bläddra bland sidorna och zooma in på enskilda artiklar. Det går att skriva ut och du kan gå tillbaka ungefär 90 dagar för att läsa gamla nummer.

Om du funderar på att resa bort och söker inspiration eller bara vill vara hemma och fantisera och drömma om fjärran länder finns det till exempel en hel del resemagasin på Pressreader. Kända internationella som Lonely Planet, Wanderlust, Backpacker, Business Traveler och Vacations & Travel samt svenska RES och Aftonbladet Resa är några av de som finns att välja på. Men det finns tidskrifter om alla möjliga ämnen som till exempel sport, trädgård och mode.

För att få tillgång till tidningarna på din dator går du in på sidan www.pressreader.com. Om du använder mobiltelefon eller surfplatta laddar du hem appen PressReader i Google play eller Appstore. För att logga in trycker du på Sign in och sedan på knappen Library card och väljer Stadsbiblioteket Göteborg som ditt bibliotek. Slutligen knappar du in ditt lånekortsnummer och pinkod.

Trevlig läsning!

2 svar till “Läs tidningar digitalt”

  1. Varför måste jag ha IOS 10.x ?
    Min iPad funkar bra och jag har inte tänkt köpa ny.
    Dels alltför dyr och dels slöseri med resurser eftersom min iPad gör det jag behöver. Det retar mig att ett gott initiativ med PressReader fungerar som promotor för Apple och medverka till att fungerande system måste bytas långt före de slutat fungera.
    Thorsten G.