Appar & Internet

Foto: www.morguefile.com

Kärlek på biblioteket

Publicerat 1 april 2015 | Av |

Nu kommer vi med en romantisk nyhet på biblioteket! Om du är singel och letar efter en ny partner kan det kanske bli bland bibliotekets bokhyllor du möter din stora kärleks blick första gången…

I vårt bibliotekssystem på www.gotlib.goteborg.se kan du numera fylla i din relationsstatus och sedan bli matchad med andra låntagare utifrån ålder och smak när det gäller böcker och annat du lånat. Kanske finns det någon annan som älskar just kombinationen science fictionböcker och Beethoven? Eller varför inte krigshistoria och vegetariska kokböcker?

Idén kom först från USA där nätdejting är om möjligt ännu mer populärt än här och många amerikanska bibliotekarier kan vittna om en ny svärmisk stämning på biblioteken sen det här infördes. Tack vare att vi har ett amerikanskt utlåningssystem kan vi nu som första bibliotek i Sverige erbjuda samma tjänst här. Med hjälp av modern teknik kommer du också få en kärlekssignal från din dator eller smartphone (ljudet av turturduvor) när du närmar dig en passande partner, om ni båda är uppkopplade på bibliotekets wifi. (Tyvärr är signalen ganska hög just nu, men IT-avdelningen jobbar på att få en mer diskret volym snart.)

Vem vet, kanske ska vi erbjuda bröllop här på Stadsbiblioteket nästa år?

För att komma igång kan du trycka på den här direktlänken till kärleksformuläret. Logga in med ditt bibliotekskort och PIN-kod. Du fyller i lite information om dig själv, och lite om den du vill träffa. Du kan även ladda upp ett foto på dig själv när du håller i en favoritbok. Resten sköter tjänsten ”Sierra Dating” om, och du får förslag på matchningar direkt!

Vi vill också påpeka att det här är helt frivilligt och om du inte fyller i något kommer du inte att märka någon skillnad alls.

Kommentarer inaktiverade.