Appar & Internet

Intresserad av geografi?

Publicerat 18 september 2015 | Av |

Har du funderat över hur många mobilabonnemang som finns i Norge respektive Brasilien? Eller kanske ska du skriva ett skolarbete om ett område eller en konflikt som pågår i världen?

Eller så ska du kanske resa till ett nytt land och vill lära dig mer om landet än vad du finner i vanliga reseguider? Då har Stadsbiblioteket Landguiden som Utrikespolitiska institutets redaktörer uppdaterar dagligen då de följer utvecklingen i världen.

Landguiden är enkel att använda, du navigerar enkelt med hjälp av interaktiva kartor eller en vanlig meny. I statistikverktyget går det att jämföra länder med varandra utifrån olika ämnen såsom arbetsmarknad, utrikespolitik, massmedier med mera. Om du läser om ett specifikt land finns ett kalendarium att välja i menyn, där finner du ett lands historiska utveckling ur ett politiskt perspektiv med de senaste händelserna längst ner.

Syftet med Kalendariet och Landguiden är att skildra länders utveckling. Du finner alltså information om regeringsskiften, stora politiska kriser, förändringar i den ekonomiska politiken, säkerhetspolitiska lägen med mera.

Landguiden är tillgänglig på biblioteken, du loggar in med ditt bibliotekskort och pinkod. Se mer om våra digitala resurser på vår youtube-kanal.

Missa inte att vi har läxhjälp för gymnasiet och SFI Tisdagar & Torsdagar start 1/9 Plan 2 kl 16.30–19, där kan du dessutom på tisdagar få hjälp med att upptäcka Stadsbibliotekets databaser och få hjälp med att söka efter information till dina skoluppgifter av bibliotekarier.

Kommentarer inaktiverade.