Arrangemang

Logotypen för Läslov, www.läslov.se

Höstlov 2015 på Stadsbiblioteket Göteborg

Publicerat 22 oktober 2015 | Av |

Höstlov=läslov. Läslov, visst låter det härligt!? Nu är det nämligen inte längre ett vanligt lov på hösten, utan ett lov med berättelsen i fokus. Och bästa platsen för ett Läslov måste väl ändå vara biblioteket? Missa inte heller Planetafestivalen i slutet av veckan med dansworkshops!

Du som helst vill läsa jämt får extra tid till det nu under lovet, och du som helst gör annat får tid att upptäcka hur kul det faktiskt kan med en bok, serietidning eller annan form av berättelse.

Läslov är ett brett läsfrämjande samarbete genom Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort nätverk. www.läslov.se

Läslov: Crafty Corner (9–12 år)

Måndag 26/10-fredag 30/10 på barnavdelningen
Under höstlovet får du ta plats i vårt Crafty Corner och pyssla ihop färgglada höstlöv och ruskigt spökpynt att hänga i det stora, vackra papiermaché-trädet.

Läslov: Spökdiktning (10–12 år)

Måndag 26/10 på barnavdelningen kl 14–16
Vi lyssnar på inspirerande kuslig musik medan vi skriver och ritar egna spökdikter.

Läslov: Nattis & dagis för din nalle

Tisdag 27/10 kl 16–18 och onsdag 28/10 på barnavdelningen kl 16
På ”Nallens dag” kan din nalle få sova över i sagorummet Tellus. Vi lovar att natta ordentligt. När alla nallar vaknar får de en hel dag full av lek och bus! Ända till kl 16, när du kommer tillbaka till biblioteket för nallehämtning. Men först blir det lagom läskig spökboksläsning. Och säkert finns det bilder och mycket att berätta från din nalles stora äventyr!

Lämna din nalle hos oss kl 16–18 tisdag 27/10. Mys med din nalle och saga kl 16 onsdag 28/10.

TV-spelsturnering på höstlovet (för dig från 13 år)

Onsdag 28/10 Dynamo Game kl 16–20
Spelföreningen New Game anordnar TV-spelsturnering med bilspel. Ny turnering startar varje hel timma. Alla är välkomna, oavsett om du är expertgamer eller hoppas på nybörjartur. Det viktiga är att träffa nya människor, testa spel och ha kul!

Läslov: Prova på serieteckning (för dig från 13 år)

Torsdag 29/10 Dynamos creative corner kl 13–15
Frida Ulvegren, mediepedagog och serietecknare, lär dig teckna serier med professionella pennor och material. Dessutom finns massor med boktips för dig som gillar att skapa och olika serieböcker att bläddra i och inspireras av. Kul på höstlovet!

Läslov: Möt Kerstin Lundberg Hahn (9–12 år)

Fredag 30/10 på barnavdelningen kl 16
En guldstund för alla spökälskare! Hur får man en spökhistoria att bli läskig? Och hur kommer man på idéerna? Kerstin Lundberg Hahn delar med sig av sina bästa tips för att få håret att resa sig på armarna. Och vem vet, kanske kommer vi på en idé tillsammans. Biljett bokas på nätet från måndag 26/10 kl 09 och hämtas i barnavdelningens disk fredag 30/10.

Planeta-festivalen: Kids World Dance Club

Fredag 30/10 på barnavdelningen kl 10–11
Brunchbeat i Tellus för små och stora fötter! Med Dj Christina. Passar bäst för dig som gillar att vara i Miini. Ingen förbokning.

Planeta-festivalen: Kids World Dance Club (6–12 år)

Fredag 30/10 på barnavdelningen kl 18–19
Kvällsbeat i Tellus. Kom och dansa till vår spellista med musik från hela världen! Ingen förbokning.

Planeta-festivalen: Nyfiken på samba? (från 5 år)

Söndag 1/11 på barnavdelningen kl 14
Alla kan dansa samba! Kom på workshop med sambaskolan Los Copihues. Ingen förbokning, men begränsat antal platser.

Kommentarer inaktiverade.