Läs <3 högt

Högläsningspåse 8

Publicerat 1 mars 2017 | Av |

På biblioteken kan du låna bokpåsar med böcker som är fantastiska att läsa högt för barn 3–6 år. Det finns nio stycken olika bokpåsar med fem böcker i varje. Här kan du läsa mer om de fem böcker som finns i bokpåse nummer åtta. Låna hela påsen – snabbt och lätt.

Här kan du se om påsen är inne på ditt bibliotek eller beställa den. Här nedanför kan du läsa om böckerna som ingår.

Födelsedagsfirande

Lilla Pyret fyller år och pingvinpapporna uppvaktar! Enkla och rena bilder och korta textrader med rim som passar de allra minsta. Och vem vill inte läsa om kalas och trevligheter?

Pyret och Pingvinpapporna av Sara Berg och Johanna Arpiainen

Barns kärlek till djur

Hemma hos Åses kompis Malte finns en hamster. Den är alldeles mjuk och Åse vill att den ska heta Pontus, efter en vikarie på förskolan som har just sådant mjukt hår. Men sen kommer mamma och säger att de ska gå. Åse vill hålla Pontus mera.

Hon försöker gömma sig men då kommer Malte och försöker ta tillbaka hamstern och plötsligt har de tappat den! Är den borta och kan det vara så att benen har gått av, som Maltes syster sa att de kunde göra?

Jättefint skildrat om barns kärlek till djur och hur det känns inuti när man råkat skada någon.

Åse lånar en Hamster av Ingrid Olsson och Charlotte Ramel

Tre med samma namn

Det här handlar om en pappa som tycker att Sören är det finaste namn som finns. Så alla hans tre söner heter just Sören. Men det blir ju rörigt förstås. Så föräldrarna försöker komma på hur man ska skilja på dem. Ska det vara med siffror eller med egenskaper? Och vill Sören Massören verkligen massera? Till slut löser pojkarna det själva på bästa sätt!

Det här blir tokroligt och bara den rytmiska titeln i sig får barn att bli förtjusta!

Sören Sören Sören av Klara Persson och Karin Cyrén

Vardagsäventyr

Utflykt är roligt! Två tjejer ska sova i tält på natten. Men det finns inget fika hemma att ta med, och pappa ”kan inte trolla med knäna”. Så det blir smågurkor i stället. Och ficklampa. Jättemysigt tills gurkorna tagit slut och en blir bajsnödig. Kanske skönast att vara hemma ändå. 

En bok om de små vardagshändelserna med mycket igenkänning och teckningar som fångar stämningen på pricken.

Utflyktarna av Emma Adbåge 

Hyllning till fantasin

På dagarna är livet lite småtråkigt. Man petar näsan i sitt höghus och längtar ut.

Men på natten händer allt det där man drömmer om! I poetiska beskrivningar och färgsprakande akvareller kan alla barn bli vilka de vill och leva somrar som aldrig tar slut. En hyllning till fantasilivet!

På natten flyger vi av Hannah Arnesen

Stadsbiblioteket Göteborgs projekt Läs ♥ högt är en del av Göteborgs Stads satsning Staden där vi läser för våra barn.