Läs <3 högt

Högläsningspåse 3

Publicerat 1 mars 2017 | Av |

På biblioteket kan du låna bokpåsar med böcker som är fantastiska att läsa högt för barn 3–6 år. Det finns nio stycken olika bokpåsar med fem böcker i varje. Här kan du läsa mer om böckerna som finns i bokpåse nummer tre. Låna hela påsen – snabbt och lätt.

Här kan du se om påsen är inne på ditt bibliotek eller beställa den. Här nedanför kan du läsa om böckerna som ingår.

En färgsprakande fest

Utanför är det gatufest och Fabian vill gå ut. Mamma ska bara hitta hans festballong och hans festhatt. Under tiden fantiserar Fabian högt om taxielefanter, kanaler av saft, tårtor lika stora som torg och klubbor som växer på träd. Var nu tyst en stund, säger mamma, och så hittar de allt och kan gå ut. Men festen är precis lika härlig som Fabian föreställt sig den.

En färgsprakande bilderbok med mycket detaljer att upptäcka och sidor att vika ut.

Fabians fest av Marit Törnqvist

Första frisörbesöket

Det är inte helt fel att få lite peppning inför sitt första frisörbesök. Lite skrämmande med alla saxar och den okända värld som en salong kan vara. Det doftar annorlunda och vem vet vem man blir efter besöket. Går man att känna igen?

Följ med Puck på sitt första besök hos frissan. Många roliga detaljer att lägga märke till i de fartfyllda men tydliga illustrationerna. Och Puck blir mer än nöjd med sitt nya jag!

Puck går till frisören av Anna-Karin Garhamn

Funderingar om livet

Först var det bara tyst och kallt. I den stora blå rymden svävar en liten blå boll på alldeles lagom avstånd från solen. Här vill livet bli till! Allt börjar med de små djuren i oceanen. Men havsdjuren börjar drömma om något annat och kravlar upp på land. Så är allt igång! Ofödingar som vilar i sina ägg och magar tror att de vet hur livet är, men så vips! Man föds och världen blir en annan och mycket större.

Visst är det en hisnande tanke att allt hör samman, trots att var och en är i sitt eget lilla universum. Försök att förklara kossans existens för sjöhästen!

Detta är en bok för stora och små som vill fundera tillsammans över minsta myra och det oändliga kosmos.

Mitt bland stjärnor av Lotta Olsson och Olof Landström

En samlare av stenar

När Aston är ute hittar han alltid en sten som det är synd om. Det är så kallt och vått utomhus. Så stenarna får flytta hem till Aston och bäddas ner. Men efter ett tag blir det väldigt många stenar och Astons mamma och pappa kommer på en bra idé. Stenarna ska få åka på semester! 

Stämningsfulla och lite melankoliska bilder och en berättelse som tar barns behov av att ta hand om någon, eller något, på allvar.

Astons stenar av Lotta Geffenblad

Syskonavundsjuka ur nytt perspektiv

”Hallå Tvåan, hur är läget därinne? Jag svarar inte för jag heter inte Tvåan” Att bli flera i familjen är inte alltid okomplicerat. Mamma, pappa och Alfred, och så en dag dyker Tvåan upp, röd, skrikig och skrynklig. Hon vill också bestämma och vara med.

En rolig och lite knasig bok som handlar om ett ämne att ta på allvar. Det där att lära känna varandra och bli en ny fin familj när man får syskon.

Tvåan av Per Nilsson och Emelie Östergren

Stadsbiblioteket Göteborgs projekt Läs ♥ högt är en del av Göteborgs Stads satsning Staden där vi läser för våra barn.