Läs <3 högt

Högläsningspåse 1

Publicerat 1 mars 2017 | Av |

På biblioteken kan du låna bokpåsar med böcker som är fantastiska att läsa högt för barn 3–6 år. Det finns nio stycken olika bokpåsar med fem böcker i varje. Här kan du läsa mer om de fem böcker som finns i bokpåse nummer ett. Låna hela påsen – snabbt och lätt.

Här kan du se om påsen är inne på ditt bibliotek eller beställa den. Här nedanför kan du läsa om böckerna som ingår.

Bilderboksmagi

Kom med mig till sagans värld, för där kan allting hända. Du får följa med lilla Sticka på ett hisnande äventyr till det förtrollade landet Lycka där hon träffar skalbaggen Jacobi. Han säger att i landet Lycka har alla roligt hela tiden, från morgon till kväll. Men där finns också den giriga, pärlsamlande Krabban som någon bara måste överlista.
 
Text och bild bjuder på fint samspel och riktig bilderboksmagi.
 
Lilla sticka i landet Lycka av Martin Widmark och Emilia Dziubak

Skruvat och väldigt roligt

Det var en gång tre bockar som hette Bruse. Så långt känner vi igen oss i den traditionella berättelsen. Men just den här dagen sitter en ny skylt i backen på väg upp mot bron och där står det ”BADHUS 200 m”. Vem kan motstå en sådan skylt? Inte de tre bockarna Bruse i alla fall, och inte det elaka trollet heller visar det sig. En riktigt rolig och befriande berättelse. 

Bockarna Bruse på badhuset av Bjørn F. Rørvik och Gry Moursund

Kompisar i ur och skur

Rally och Lyra är bästa kompisar i ur och skur. Limpa är den nya på förskolan. Hon har fina flätor, kan gå ned i spagat och sjunga som en ängel. Lyra vill känna på Limpas flätor och Rally tycker att Limpa är fin.

Men nu är inget som förut på förskolan längre. Lyra har ont i magen och Rally vill hem.

Om att leka, kunna olika saker och vara härliga kompisar i ur och skur.

Rally och Lyra och Limpa av Marie Norin och Emma Adbåge

Fartfyllt och lite melankoliskt

Du får följa med på ett fartfyllt och lite melankoliskt äventyr, förbi Grötland och Grönland ända till månen och solen. Hur känns det att vara i rymden, springa ett par varv runt jorden och vad händer på Grönland och i Grötland? Dessutom får du en skymt av Villa Villekulla, Kamomilla stad och Mumindalen. Blir du också nyfiken? En filosofisk berättelse där text och bild lockar till funderingar och samtal. 

Vi springer av Joar Tiberg och Sara Lundberg

Allt är inte som det ser ut

Vem är han, den nye i skogen? Ett monster, en drake, säkert blodtörstig och farlig. Stackars Hugo – alla i skogen tror att han är farlig. En dag får Hugo nog, han vill inte vara ensam längre. Han gör en ”Hugoskahittakompisplan”.

Och det visar sig att allt inte är som det ser ut. Vågar de andra djuren komma tillräckligt nära för att inse att trots att Hugo är stor, grön och hårdhudad så har han faktiskt ett hjärta av guld? 

Hugo – elak, blodtörstig och JÄTTEFARLIG? av Mia Nilsson

Stadsbiblioteket Göteborgs projekt Läs ♥ högt är en del av Göteborgs Stads satsning Staden där vi läser för våra barn.