Appar & Internet

Hjälp Pettson med kluriga uppfinningar

Publicerat 6 februari 2014 | Av |

Hur ska Pettson bygga ihop sina uppfinningar? Hjälp honom i roliga och finurliga barnappar.

Det finns många roliga appar med bilderboksfavoriterna Pettson och Findus. Det finns bland annat roliga memospel, pussel och en ritapp.

Pettsons Uppfinningar 1&2 är två appar där du hjälper Pettson att avsluta uppfinningar. Filimundus har även släppt appen  Pettsons uppfinningar Deluxe där båda de tidigare apparna ingår samt ett antal nya uppfinningar. Det finns även ett tävlingsläge där två kan tävla mot varandra om vem som löser uppfinningarna snabbast.

I apparna finns ett antal uppfinningar som man ska hjälpa Pettson att bygga ihop. Pettson berättar vad du ska bygga. Sedan gäller det att lista ut vilka delar som man ska använda och hur man monterar ihop dom rätt. Det kan vara lite klurigt att lista ut i vilken ordning man ska sätta ihop delarna för att få uppfinningen att fungera.

När du har satt ihop delarna som du tror att det ska vara, så testar du uppfinningen genom att dra i en spak. Kanske har du gjort rätt, annars kan du prova att bygga på ett annat sätt. Uppfinningarna kan vara lite svåra att bygga, men det är ett roligt och klurigt spel som man kan hålla på med länge.

Apparna kostar pengar och finns för Ipad/Iphone. Om du vill provspela Uppfinningar så kan du göra det på våra plattor på Stadsbiblioteket Miini.

23 april öppnar Miini igen. Varmt välkommen på invigningen av Stadsbiblioteket på Götaplatsen!

Kommentarer inaktiverade.