Appar & Internet

Hjälp häxan i barnappen Kvastresan

Publicerat 5 december 2013 | Av |

Leta efter häxans borttappade saker och mata en drake med pommes frites i mysiga barnappen Kvastresan.

Som bibliotekarie blir en lite extra glad när det kommer trevliga barnspel till surfplattor som baseras på barnböcker. Ett sådant spel är Kvastresan, som baseras på bilderboken med samma namn av Julia Donaldson och Axel Scheffler. De är kanske mest kända för boken Gruffalon, men har även skrivit en lång rad andra fina bilderböcker.

Själva berättelsen till Kvastresan saknas i appen, vilken är synd. Att kunna läsa berättelsen innan man spelar hade gett ett mervärde till appen och en fin inledning till spelen. Spelen baseras nämligen på händelser i berättelsen. Det går naturligtvis fint att spela även om man inte kan berättelsens gång. Jag och mina barn hade inte läst Kvastresan, men gillade appen jättemycket ändå. Däremot blev vi sugna på att läsa boken och höra mer om vad som händer när häxan är ute och flyger på sin kvast.

Appen innehåller ett antal småspel, där man kan få guld- silver- eller bronsmedalj beroende på hur man lyckas i spelen. Man ska leta efter försvunna prylar, som häxan tappar när hon åker på kvasten. Övriga småspel handlar om att man ska para ihop stjärnor och mata en drake med pommes frites.

Kvastresan är en mysig och rolig app för barn och deras föräldrar. Den är på svenska och det är lätt att förstå vad man ska göra i de olika spelen. Appen finns både för Android och Ipad och kostar pengar.

Om du vill provspela Kvastresan så finns spelet på våra surfplattor på Stadsbiblioteket Miini. Välkommen in och testa! Passa även på att låna och läs Kvastresan som bok.

Kommentarer inaktiverade.