Appar & Internet

Här ser du hur ikonerna ser ut och precis vad apparna heter.

Hemester

Publicerat 1 juni 2018 | Av |

Varför åka ifrån Sverige när det är som allra finast? Nu när semestrarna är på väg kan det vara bra att känna till allt härligt man kan göra utan att ens lämna Göteborg!

Det finns till exempel flera gratis appar som hjälper till på olika sätt! Alla fungerar på både iPhone och Android-telefoner och går att hitta i App store och Play-butiken.

Badplatsen

En jättebra app för att hitta badställen i Göteborg! Här finns både sjö och hav och även simhallar. Det går att filtrera på om det är något särskilt man önskar, som kiosk, eller möjlighet att ha med hund och så får man se just de badplatserna som passar, sorterade efter hur långt borta de är eller där badtemperaturen är högst. Klickar du på en badplats får du upp information och bild och du kan även få vägbeskrivning.

Lekplatsen

Du som ska underhålla barn i sommar vill säkert veta var stadens lekplatser finns. Här kan du, precis som i Badplatsen, filtrera fram lekplatser efter dina önskemål. Gungor eller skejtramp till exempel. Det går också att checka in och samla lekplatser och slutföra olika utmaningar som ”Klättra in i valen på Plikta” eller ”Lek på tre lekplatser samma dag”, ett roligt projekt för sommaren! ”Lekmästare” blir man om man lyckas pricka in alla lekplatser, men då hinner man nog inte mycket annat i sommar… En bra grej är också att man kan felanmäla om något är trasigt och farligt. Appen kommer från kommunen, så det kommer snabbt ut någon och lagar då!

Cykelstaden

Den perfekta hjälpen för dig som cyklar! Ett smidigt verktyg för att hitta bästa cykelvägarna från A till B i staden, och se hur lång tid olika sträckor tar. Men det finns även utmärkt var alla pumpställen finns och var du kan hämta och lämna en Styr och Ställ cykel.

Gothenburg guides

Stadsvandra i din egen stad, precis när det passar dig! Här finns guidade turer att följa med hjälp av karta i appen. När du kommer till något intressant finns det text och ibland ljudklipp. Det finns en kort och läskig tur i centrala Göteborg där man kan få veta om hur bestraffningar gick till förr och vad som hände när pesten kom till Göteborg. Det finns också längre turer som är anpassade för cykel. Och fast namnet på appen är på engelska finns allt på svenska också!

Botaniska 

Vill du hellre promenera i vacker natur kan du ladda ner appen som Botaniska trädgården har gjort. Här finns det också promenader i olika längder med olika växter och utsikter att beundra. Ett roligt sätt att upptäcka nya områden och vägar!

Hitta ut 

Ett roligt sätt att orientera! Svenska orienteringförbundet ger ut den här appen. Du får registrera ett konto och sen kan du börja samla checkpoints över hela Göteborg i olika svårighetsgrader. Checkpointsen består av stolpar med koder du registrerar i appen. Utmana dig själv eller kompisarna och se nya delar av Göteborg! Det finns topplistor så du kan se hur du ligger till jämfört med alla andra i Sverige som deltar också. 

Kommentarer inaktiverade.