Boktips, Facklitteratur, Klimatsmarta boktips

Gott, nyttigt, billigt!

Publicerat 27 mars 2019 | Av |

Billigt, gott, nyttigt och klimatsmart. Det låter nästan för bra för att vara sant men är inte alls någon omöjlig kombination.

”Det är så dyrt att äta hälsosamt” hör man ibland. Men här kommer en kokbok med mängder av bra recept för under tio kronor portionen.

Ingredienserna är enkla: lök, bönor, linser, rotfrukter och spannmål. Men allting har det där lilla extra som piffar upp och skapar spännande smaker. Fetaost i tomatsoppan, ingefära i morotssoppan, kakao i chilin och grönkål med pastan. Det mesta är veganskt och när det inte är det så står det tips om hur man kan ersätta ingredienserna för att veganisera.

Fotona är jättefina. Man blir verkligen sugen på att testa allting och det känns inte alls som de där budgetkokböckerna jag själv läste som student (”laga middag på en PET-flaska! Panta en flaska och köp lök och morot för fyra kronor. Stek med ris.”). Vi är flera i personalen som kastat oss över den här kokboken och omdömena är bra. Recepten är genomarbetade och allt blir gott.

Det känns bra att äta mer grönsaker och baljväxter och det skadar ju inte att det kan bli pengar över i hushållskassan att lägga på något roligare.

Tyvärr är det kö på boken Portionen under tian nu men den finns också som sjudagars och det går även att se recepten på blogggen Under tian.

Missa inte att författaren Hanna Olvenmark kommer hit på torsdag den 28 mars!

Kommentarer inaktiverade.