Appar & Internet

Gör dig till seriefigur i Bitstrips

Publicerat 19 december 2013 | Av |

På Facebook dyker det ibland upp plötsliga flugor som blir jättepopulära ett kort tag. Sedan dyker det upp något annat som blir lika jättepopulärt som försvinner lika snabbt. Under en kort tid så kan ens flöde fyllas med en massa sådana här inlägg.

Speciellt populärt är det med olika små spel som du kan sätta in dig själv i. Det finns spel där du kan göra dig själv till en karaktär i Mad Men eller sätta in dig själv i en tecknad musikvideo. Just nu är Bitstrips väldigt populär, där du gör en serie med dig själv i huvudrollen.

För att kunna använda Bitstrips måste du ha ett Facebook-konto. Du använder ditt Facebook-konto för att logga in i appen, det går inte att komma in på annat sätt.

Det första du gör i Bitstrips är att du skapar en seriefigur av dig själv eller en avatar som det också kallas. Du kan ändra allt från ögon, öron, ögonbryn till klädsel – så det går att få det ganska likt. Du kan också skapa seriefigurer av dina vänner och ha med i serierutan.

I Bitstrips finns det sedan färdiga serierutor där du kan sätta in din avatar, så att serien handlar om dig. Till serien finns också en färdig bildtext, men den kan du enkelt ändra. Du kan även ändra ansiktsutryck på din seriefigur och göra en dialog med hjälp av pratbubblor. Det finns ett stort antal serierutor att välja på och man kan söka bland bilderna.

Bilden kan du sedan spara på din platta eller telefon. I Bitstrips finns ochså ett eget flöde där du kan se dina Facebook-vänners bilder. Om du vill dela bilden på Facebook så finns det en enkel dela-knapp.

Dock måste jag varna lite för den här appen. När man väl har börjat att göra serier om sig själv och sina vänner så är det väldigt svårt att sluta. Kanske finns det en risk att dina vänner hinner tröttna på alla dina roliga serierutor som du postar på Facebook.

Appen är gratis och finns för både Android och Iphone/Ipad.

Kommentarer inaktiverade.