Appar & Internet, Arrangemang
Hundralapp

Hitta stipendier!

Publicerat 6 oktober 2011 | Av |

Lite extra pengar är alltid bra att få. Och om man till exempel ska studera utomlands, eller har en funktionsnedsättning eller sjukdom som gör att man behöver ekonomiskt stöd, finns det en chans att man kan få det!

Det finns flera sätt att hitta stipendier. För att hitta något som passar kan du komma till oss och låna Stora fondboken. Du kan också använda databasen Global Grant som är en sökbar onlineversion av boken.

Det är företaget Stöd & Stipendier AB som ger ut Stora Fondboken och som också står bakom stipendiedatabasen Global Grant. Databasen kräver ett abonnemang men det har vi redan ordnat! Du kan alltså sitta här på biblioteket och söka i den.

Det finns tre sätt att söka: snabbsökning, ämnessökning och avancerad sökning och det är bäst att använda alla sätten. I snabbsökning och ämnessökning finns redan förvalda alternativ att välja på. I den avancerade sökningen kan du skriva mer fritt och kombinera olika sökord. Du får vara kreativ och använda synonymer och mer övergripande begrepp. Du får kanske inte någon träff om du söker på en specifik sjukdom som ”MS”. Då kan du prova att i stället söka på t ex ”neurologiska sjukdomar” eller bara ”sjukdomar”.

Du kan söka på din fackförening, församlingen du är född i eller en förening eller organisation du är med i. Var noga med att kontrollera att du är behörig att söka och att dina behov och önskemål överensstämmer med de krav som givaren ställer.

Använd de kontaktuppgifter som finns för varje stipendium. Ring och fråga för att få mer information. Ibland finns en länk till stiftelsens hemsida och en speciell blankett som man skall använda för sin ansökan.

Man måste ha tålamod, det tar tid att läsa igenom och tid att formulera sin ansökan men det kan ge utdelning!

Idag torsdag den 6 oktober kl 18.00 i Lorensbergshörnan på plan 1 informerar Per Wallenius från Stadskansliet och Cecilia Sundberg från SEB om stiftelser och fonder. Ingen anmälan behövs!

Biblioteket erbjuder också handledning.Vi har drop-in och kurser för dig som vill lära dig söka i Global Grant.

//Annika Stigland. En av våra bibliotekarier som handleder i våra Global Grant-utbildningar.

2 svar till “Hitta stipendier!”

  1. Om du saknar pin-kod eller lånekortsnummer kan du komma till valfritt bibliotek och visa upp legitimation så hjälper vi dig!