Appar & Internet

Toca Hair Salon me. Exempel av: Elin Nord.

Färga, föna och klipp håret på plattan

Publicerat 9 januari 2014 | Av |

Tycker du att det är roligt att leka frisör och testa nya frisyrer? I Toca Bocas nya app Toca Hair Salon me kan du fixa till håret på dig och dina vänner.

Toca Boca har flera populära barnappar där du kan leka frisör, Toca Hair Salon och Toca Hair Salon 2. Det finns även en julvariant – Toca Hair Salon Christmas gift. I dessa appar finns det färdiga karaktärer som du sedan kan leka frisör med. Du kan klippa, färga och locka håret. Julappen är mina barns favorit. Där kan du fixa till håret på bland annat tomten och en julgran.

I Toca Hair Salon Me börjar du med att sätta in ett foto på dig själv eller en vän. Du kan antingen välja från bilderna på plattan/telefonen eller använda kameran på plattan/telefonen för att ta ett nytt kort. Sedan sätter du in fotot i en av fyra ansiktsmallar och anger var mun och ögon sitter. Jag tycker att det har varit lite svårt att få till ett foto som blir riktigt bra i appen. Ett minus är att du inte kan spara bilden som du använder, utan när du vill leka med appen nästa gång så måste du börja om på nytt.

När du har skapat en figur av ditt foto så kan du fixa och trixa med håret. Du kan tvätta och föna. Du kan färga, locka, skruva, klippa och till och med göra håret längre. Du kan sätta rosetter och spännen i håret. Till sist kan du ta ett foto av din nyfriserade figur mot olika bakgrunder. Under tiden som du stylar din figur, så blinkar den med ögonen och pratar lite med dig.

Toca Hair Salon Me är en rolig app som man kan hålla på med länge. Eftersom det är lite trixigt att komma igång med figuren, så passar den lite äldre barn än de övriga frisörapparna från Toca Boca.

Toca Hair Salon me kan du provspela på våra plattor på Stadsbiblioteket Minii. Appen finns för Ipad/Iphone och kostar pengar.

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.