Appar & Internet

Foto: Maxime Perron Caissy.

Doodle gör det enklare att träffas

Publicerat 12 mars 2010 | Av |

Har du suckat över hur många turer fram och tillbaka det lätt kan bli när man försöker planera in en mötestid genom att e-posta fram och tillbaka till varandra? Om man är några stycken som ska träffas finns det smarta hjälpmedel på nätet som gör det mycket enklare.

När jag introducerat Doodle och When is Good för mina kollegor har flera av dem gillat dem omedelbart. Det brukar gå ut på att man föreslår några olika tider, de inbjudna markerar när de kan och du får en samlad bild av svaren som underlättar den slutliga bokningen.

When is Good behövs inte ens ett login utan man kan välja att bara ange ett lösenord som ges automatiskt (så är det i och för sig på flera av de här tjänsterna). Jag tycker det är bättre att skapa ett konto, men om man först vill testa tjänsten är det bra att använda det autogenererade lösenordet. Du klickar på de tider du vill föreslå, får en länk till ett formulär som du mailar till deltagarna. De går in och bockar för när de kan och när alla är klara ser du vilken dag som passar bäst. When is Good är på engelska. En kort instruktionsfilm kan du se här.

Jag använder oftast Doodle (på svenska).  Superenkelt, och så har de en iPhone-applikation som jag blivit såld på. Doodle går att synka med Lotus, Outlook, Google m. fl. Så här ser den ut i iPhone:

doodle2

Även Timebridge tillåter synkning med sin kalender i Outlook,  Google etc, och man kan dela den med kollegor med samma e-postdomän (t ex @goteborg.se).

2 svar till “Doodle gör det enklare att träffas”

  1. Intressant! Kommer garanterat använda flera sådana här verktyg framöver. Överhuvudtaget finns det mycket bra att läsa på era bloggar här, tackar!