Appar & Internet, Boktips

Du har väl laddat med alla våra appar i sommar?

Digital sommar med reseguiden och reseparlören i mobilen!

Publicerat 25 juni 2018 | Av |

Varför inte bli digital i sommar? Vi hjälper dig!

Här kommer några tips för dig som skall ut och resa i sommar.
 
Visste du att det finns många reseguider som du kan låna digitalt? Via appen Libby kan du låna e-böcker på engelska. Appen finns både för iPhone och Android och är gratis. När du har laddat ner appen och öppnar den kommer du få frågan vilket bibliotek du tillhör. Välj då Göteborgs stadsbibliotek, som för övrigt är det enda biblioteket i Sverige som har den här tjänsten.

Nu kan du hitta fina reseguider, bland annat många från Lonely Planet. De är alla på engelska.

Innan du bestämmer dig för att låna kan du välja ”Read Sample” då kan du provläsa först för att sedan låna om den verkar bra. Man lånar och efter 3 återlämnas boken automatiskt. Även om det är e-böcker har vi ett bestämt antal licenser så det kan vara så att alla reseguider är utlånade och då kan man ställa sig i kö precis som med de vanliga böckerna.

Visst är det skönt att vara påläst inför resan. Ofta får du ut lite mer av din tid och kan lättare välja vad du verkligen vill göra när du är på plats. Sen är det ju underbart med en lätt packning och att slippa släpa på tunga resehandböcker i bagaget. 

Men tänk om du förutom att vara påläst också skulle kunna växla några ord på det främmande språket.  Det brukar också alltid vara otroligt uppskattat. Biblio, en app för svenska ljudböcker erbjuder enklare reseparlörer på många olika språk. De bygger på det enkla konceptet ”lyssna och härma” och kommer från Univerb. 

Reseparlörerna finns på många olika språk, till exempel Spanska, Japanska, Tyska, Engelska, Thailändska med flera.

Reseparlören består dels av ljudboken men det följer också med ett PDF-dokument där du kan följa med i texten samtidigt som du lyssnar. Det fungerar alltså som ett tvåstegslån. Du behöver öppna lånet dels i appen Biblio för att kunna lyssna men även via dina lån på bibliotekets hemsida för e-böcker. Du loggar in och väljer dina lån och då kan du öppna PDF-dokumentet som du antingen läser direkt eller kan välja att skriva ut. 
 
Så förbered dig hemma, och ta sen med dig resehandbok och reseparlör i din mobil. Kan det bli smidigare? 

Trevlig resa!
 
 
Sayonara! Bon Voyage! Hasta la vista!

Kommentarer inaktiverade.