Arrangemang
Foto: Jean Scheijen.

Foto: Jean Scheijen.

Byt leksaker på lördag

Publicerat 24 november 2010 | Av |

Byt en bortglömd leksak mot en nygammal. En studie visar att barn i Sverige i genomsnitt har fler än 500 leksaker. På Leksaksbytardagen, som arrangeras på lördag, byter barn leksaker med varandra. Det är smart både för miljön och plånboken och dessutom är det kul!

Leksaksbytardagen vill uppmuntra möjligheten att byta istället för att köpa nytt. Förutom att det är ett roligt sätt att låta leksakerna komma till nytta igen vill dagen också påminna oss om att tänka på jordens begränsade resurser och våra växande sopberg. Varje barn får ta med sig upp till fem leksaker som sedan byts mot en ”nygammal” leksak.

Leksaksbytardagen arrangeras i samband med den europeiska veckan Europa minskar avfallet som i Sverige genomförs av Avfall Sverige med stöd av Naturvårdsverket.

Välkommen till en barnsligt rolig bytardag klockan 11-15 på Stadsbiblioteket, Frölunda kulturhus, Blå Stället eller Hisingens bibliotek.

2 svar till “Byt leksaker på lördag”

  1. hittar inget om detta på er facebook sida – hur kan man få information om när detta händer nästa gång? Email lista? Tack på förhand

  2. Hej Johanna!
    Tack för din synpunkt. I helgen arrangerades leksaksbytardagen för andra året i rad. Eftersom dagen återigen blev en sån succé hoppas vi naturligtvis på fler bytardagar. I dagsläget vet jag tyvärr inte något datum för detta, men hör gärna av dig till Karin Theorin Mägi på Kretsloppskontoret som är kontaktperson för arrangemanget. Hon har e-post Karin.theorin-magi@kretslopp.goteborg.se

    Det händer väldigt mycket på Stadsbiblioteket och dessvärre han vi inte alltid möjlighet att lägga upp information om alla arrangemang även om vi gärna skulle vilja. Vi jobbar på att bli ännu bättre på detta.

    Ha en fin dag!