Appar & Internet, Arrangemang

Publikhav på Bokmässan Bok & Bibliotek. Foto: Niklas Maupoix.

Böcker, stan är full av böcker

Publicerat 26 september 2013 | Av |

Idag börjar bokmässan, Bok & bibliotek. I dagarna fyra fylls Svenska mässan av böcker, författare, litteraturintresserade och inte minst en massa trevliga bibliotekarier. Bokmässan är som julafton lite i förväg för alla boktokiga. Den stora utmaningen är dock hur man ska hinna se allt och lyssna på allt man vill. Räddningen är Bok och biblioteks app Bokmässan.

I appen kan du se ett schema för allt som händer på mässan, få koll på vart alla utställare har sina montrar och även söka fram var man kan lyssna på de medverkande författarna. Ja, det är så klart inte bara författare som pratar på mässan, här kan man lyssna på politiker, bibliotekarier, journalister och en massa andra spännande personer.

En bra funktion är att du kan skapa dig ett eget schema över de program du vill besöka under mässan. Du kan lägga in påminnelser om plats och tid i din telefons kalender. Om du vill att dina vänner ska veta vad du tänker lyssna på under mässan, så kan du dela ditt schema med andra på Facebook och Twitter.

Appen innehåller även en massa praktisk information om mässan. Du hittar vägbeskrivning, öppettider, karta, tips för hur du hittar med kollektivtrafiken och mycket annat i appen. Appen är gratis och finns för Iphone/Ipad.

Missa inte detta under Bok & bibliotek

Under bokmässan utser DIK vilket bibliotek som blir Årets bibliotek. I år är Stadsbiblioteket Göteborg och våra nischbibliotek nominerade till detta pris. Prisutdelning på torsdag 26/9. Läs mer här.

Hyllade Sofi Oksanen besöker Stadsbiblioteket Global 29/9 kl 15 och blir intervjuad om sitt författarskap. Programmet är på finska.

Kommentarer inaktiverade.