Appar & Internet, Arrangemang

Bloggar och WordPress

Publicerat 16 mars 2011 | Av |

En blogg kan handla om vad som helst. Det enda som är ”typiskt” är att en blogg består av daterade inlägg som kommer en ordning där man ser det senaste först. Det här är en blogg.

Här är vi många i personalen på Stadsbiblioteket Göteborg som skriver om det vi är intresserade av. Men man kan lika gärna skriva helt själv, om till exempel sin hobby, om aktuella händelser, om sitt företag eller lite mer personligt om vad som händer i ens eget liv.

Man kan vara offentlig eller skriva under alias. Man kan lägga ut foton, man kan blogga från mobilen.

Det finns flera gratis verktyg för att skapa en blogg utan att vara särskilt tekniskt kunnig. Man kan använda till exempel Blogger, WordPress eller Blogg.se. Då är det inte svårare än att skapa en gratis e-postadress. Man fyller i sina uppgifter, väljer utseende och färger och sen är man igång! Om man är lite mer avancerad kan man använda sig av en annan version av WordPress och lägga den på en egen server eller ett webbhotell. Då har man större frihet att välja en egen webbadress och ett helt eget utseende på sin blogg. (Det är så den här bloggen är gjord.)

Välkommen torsdagen den 24 mars, då har vi en helkväll om bloggar och WordPress. Dessutom kan man lära sig mer om e-böcker, läsplattor och surfplattor då. Allt är gratis, drop-in och behöver inte föranmälas.

Kom igång med bloggen
Vi tittar på vad en blogg är och vilken nytta man kan ha av den.
16 – 16.45

Nyfiken på läs- och surfplattor
Lär dig ladda ner böcker från bibliotekets webbplats och passa på att titta och känna på olika läsplattor och surfplattor.
17 – 17.45 och 19 – 19.45

Gör din egen blogg med WordPress
Annika Lindstedt från Netrelations visar hur du gör en blogg med WordPress.
18 – 19


Kommentarer inaktiverade.