Appar & Internet

Smartare med BibBook

Publicerat 1 april 2011 | Av |

Stadsbiblioteket lanserar en världsnyhet. Med BibBook kan du enkelt ladda ner en e-bok till din smartphone eller iPad med hjälp av röststyrning.

För ett par år sedan gick Stadsbiblioteket över från streckkod till RFID-chip som märkning på all media och nu kan vi äntligen utnyttja den tekniken till fullo. Stadsbiblioteket kan nu tillhandhålla den kostnadsfria tjänsten BibBook som på ett enkelt sätt hjälper dig att ladda ner böcker till din smartphone.

Det enda du behöver göra är att välja en bok, hålla den framför dig och tydligt säga ladda ner och därefter ange numret till din mobiltelefon, t ex: ”Ladda ner,  0708-111111”.

– Stadsbiblioteket jobbar ständigt med att hitta nya och användarvänliga sätt att nyttja tekniken. Med BibBook går det snabbt och enkelt och utbudet är väldigt stort, säger Elin Nord som jobbar som bibliotekarie på Stadsbiblioteket.

-Tekniken är världsunik för Stadsbiblioteket i Göteborg. Ingen annan använder sig av RFID-chip på det här sättet. Reaktionerna från de låntagare som har testat att ladda ner böcker med röststyrning har varit mycket positiva, avslutar Elin.

Nu vill vi gärna veta vad du tycker om vår nya tjänst. Testa att ladda hem en bok och lämna en kommentar där du berättar vad du tycker.

P.S! BibBook fungerar som bäst innan den andra april.

Ett svar till “Smartare med BibBook”