Titta in i biblioteket

Hundven Clements Photography

Besök Stadsbiblioteket

Publicerat 16 februari 2015 | Av |

Välkommen till Stadsbiblioteket Göteborg. Här besvarar vi de vanligaste frågorna om biblioteket.

Om du har en fråga kan du kontakta oss via e-post info.stadsbiblioteket@kultur.goteborg.se

Öppettider

Stadsbiblioteket Göteborgs öppettider hittar du här.

Att ta sig till Stadsbiblioteket

Adressen till oss är Götaplatsen 3, vi ligger högst upp på Avenyn. Om du reser kollektivt är hållplatsen Götaplatsen närmast, men Valand och Berzeliigatan är bara några minuters promenad bort.

Kafé

På plan 1 ligger Roots kafé där du kan köpa smörgåsar, kakor, sallader, kaffe, te och mycket mer. Det finns laktosfria och glutenfria alternativ. Kaféet har öppet alla tider som biblioteket har öppet. Det finns även ett Roots soppkök längst ner i huset, där du bland annat kan köpa ekologiska soppor. Det är öppet 11-16 på vardagar.

Skaffa bibliotekskort och börja låna

Om du är över 18 år räcker det att du har med dig legitimation, så ordnar vi ett bibliotekskort till dig på några minuter. Det kostar ingenting. Bibliotekskortet gäller på alla folkbibliotek i Göteborg och det går bra att lämna tillbaka böcker och annat på ett annat bibliotek än där du lånade.

Låna dator och skriva ut

Det finns gott om datorer i huset och för att låna en behöver du bara logga in med ditt bibliotekskort och PIN-kod. Du kan skriva ut upp till tre utskrifter per dag gratis och vill du skriva ut fler betalar du två kronor styck. Det finns även wi-fi för dig som har med egen dator eller surfplatta. Välj nätverket ”biblioteket” och öppna en webbläsare för att logga in med bibliotekskort och PIN-kod.

Kopiera och scanna

Det finns kopiatorer på flera våningsplan och det kostar två kronor att skriva ut en kopia. För att kunna kopiera laddar du pengar på ditt bibliotekskort hos personalen i informationsdiskarna. Om du vill scanna kan du göra det och få en pdf-fil skickad till din e-postadress. Det kostar ingenting.

Läsa tidningen

Dagstidningar från Sverige och flera andra länder hittar du på plan 1, vid kaféet. Strax intill har vi även två datorer där du kan använda PressReader, en databas med hundratals dagstidningar i fulltext från hela världen.

Mynt till värdeskåp

För att använda värdeskåpen (på parkplan), behöver du en tiokrona som du får tillbaka. 

Läsa tyst och jobba i grupp

Det finns gott om grupprum på Plan 1 och Plan 2. De är mycket populära och det finns inget bokningssystem så det är bra att komma tidigt om du vill sitta i ett sådant rum. På Plan 1 och Plan 2 finns även tysta läsrum med flera platser.

Bokinkast

När biblioteket är stängt kan du lämna tillbaka det du lånat i vårt bokinkast. Det ligger en bit till höger om entrén.

Program

Det finns mycket att göra på Stadsbiblioteket. Kurser, föreläsningar, handledning, workshops, bokcirklar och mycket mer. I stadens kalendarium kan du se vad som händer dag för dag och i många fall anmäla dig direkt. Ett tips är också att följa oss på Facebook för att få veta det senaste.

Kommentarer inaktiverade.