Titta in i biblioteket
Foto: Hundven Clements Photography

Tellus. Foto: Hundven Clements Photography

Besök Stadsbiblioteket med barn

Publicerat 16 februari 2015 | Av |

Vi har något för barn i alla åldrar. Här berättar vi om sånt du kanske undrar över om du tänker besöka biblioteket med barn.

Barnavdelningen

Barnavdelningen på entréplan har böcker, tidningar, skivor och filmer för barn 0-12 år. Det finns media på många olika språk för samtliga åldrar.

Miini är rummet för de minsta barnen 0-5 år. Här hittar du bilderböcker, pekböcker och lite leksaker och spel.

Tellus är ett scenrum i rummet där det arrangeras sagostunder, filmvisningar och andra arrangemang. När där inte är program är alla välkomna in, då är Tellus ett rum för mys och läsning.

Äppelhyllor heter de hyllor som har material om och för barn med olika funktionsnedsättningar. Här finns till exempel taktila bilderböcker, DAISY-böcker för barn och metodhandböcker för vuxna.

Dynamo

Dynamo är vår ungdomsavdelning för tonåringar och unga vuxna, 13-25 år, som ligger längst ner i huset, på Parkplan. Här kan du spela TV-spel, hitta engelsk manga och serieböcker, böcker om idrott och ungdomsböcker. Allt från kärlek till fantasy och dystopier.

Barnvagnsparkering

Utanför Miinibiblioteket, mot entrén, finns det en barnvagnsparkering där du kan ställa ifrån dig din barnvagn under besöket. Om det är fullt där eller om du hellre vill ha vagnen inlåst finns det även ett barnvagnsrum på Parkplan. Fråga personalen om kod för att komma in i barnvagnsrummet.

Värdeskåp

Det kan bli mycket att bära när det är små barn med under besöket. Då kan du låsa in det viktigaste i ett värdeskåp på Parkplan. Du lägger i en tiokrona för att kunna låsa, som du sedan får tillbaka. Om du inte har några mynt så finns det en växelmaskin på entréplan.

Toaletter och skötrum

Det finns två toaletter med skötrum. De är gratis att använda och endast avsedda för besökare på avdelningen.

Mat och amning

Det finns barnstolar i kaféet på Plan 1. Kaféet säljer lunch, smörgåsar, kakor och mer och det finns glutenfria och laktosfria alternativ.

På barnavdelningen finns det även ett familjerum (med tillhörande toalett och skötbord) där du kan flaskmata eller amma avskilt.

Program för barn

Stadsbiblioteket erbjuder mängder av sagostunder, workshops, teater och musik för barn. Titta under rubriken Kalendarium här på bloggen för att se aktuella arrangemang. Ett tips är också att följa oss på Facebook för att få veta det senaste.

Kommentarer inaktiverade.