Arrangemang, Barnböcker

Foto: Lo Birgersson

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Besök en färgsprakande Regnbågsbibbla!

Publicerat 8 augusti 2018 | Av |

Folkbiblioteken i Göteborg samlas i Bokskogen i Trädgårdsföreningen under Europride och Göteborgs kulturkalas för att ge liv till en pop up-Regnbågsbibbla för barn, unga och föräldrar.

Regnbågsbibblan är öppen hela Pride-veckan och bemannas av barn- och ungdomsbibliotekarier som kan guida dig i den normkreativa litteraturens värld.

För dig upp till 18 år är programmet späckat med workshops, seminarier och möjlighet att möta kända hbtq-profiler. Missa inte dagens queerbok för unga som presenteras varje dag klockan 13, skrivarworkshop med Sara Lövestam, live-podd med Regnbågsliv och seminarier av Hampus Nessvold och Inti Chavez Perez.

Föräldrar och små barn kan byta barnböcker, lyssna till dagens queerbok för barn varje dag klockan 13, träffa barnboksförfattare eller slå sig ner i sagohörnan. Det blir full fart med aktiviteten Tio vilda hästar, sagostund med Sofia Jensfeld som läser ur hennes barnboksserie Moderna sagor och högläsning med Camilla Gisslow och handdockan Harry, där barn och transidentitet står i centrum.

Vi människor har många likheter men också väldigt många olikheter. Biblioteken i Göteborg skapar Regnbågsbibblan för att lyfta litteraturen som speglar olikheterna och som gör det möjligt för barn och unga att både identifiera sig och lära sig något nytt. I den nya foldern ”Regnbågsbibblan” har vi samlat ett urval av titlar med berättelser som inkluderar. Hämta ditt exemplar på Regnbågsbibblan under pride-veckan, när som helst på barnavdelningen på Stadsbiblioteket eller fråga efter den på ditt närmaste bibliotek.

Här är några av titlarna i foldern (flera av författarna kan du träffa på Regnbågsbibblan!):

Välkommen till Regnbågsbibblan i Bokskogen i Trädgårdsföreningen, den 14 augusti – 19 augusti klockan 12.00 – 19.00. 

Regnbågsbibblan genomförs av Göteborgs Stads satsning ”Staden där vi läser för våra barn”, en del av arbetet för en mer jämlik stad. Arrangörer är Stadsbiblioteket Göteborg, stadsdelsbiblioteken i Göteborgs Stad och Social resursförvaltning. 

Klicka för hela programmet och evenemanget på Facebook.

Kommentarer inaktiverade.