Arrangemang
Detalj från omslaget till "Alla barns rätt". Rabén & Sjögren förlag.

Detalj från omslaget till "Alla barns rätt". Rabén & Sjögren förlag.

Barnkulturåret 2012

Publicerat 19 januari 2012 | Av |

Nu börjar det roliga! 2012 är barnens kulturår, då Göteborgs barn och ungdomar får uppleva teater, konst, dans, film, litteratur under roliga former. Det vill säga kultur för, av och med barn och unga.

Idén till barnkulturåret hittar man i FNs barnkonvention. Där står tydligt om barns rättigheter:

Artikel 31 i FN:s barnkonvention
1.Konventionsstaterna erkänner barnets rätt till vila och fritid, till lek och rekreation anpassad till barnets ålder samt rätt att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet.

Boktips om barnkonventionen för barn:
Alla barns rätt, för dina barn! en underbar bilderbok av Pernilla Stalfelt som tar upp barnkonventionen på ett tydligt och humoristiskt sätt med fina teckningar.

Och på lördag går startskottet! Kl 14.00 på konserthusets trappa. Läs mer om det här.

Här på Stadsbiblioteket bjuder vi på barnprogram, boktipstävling och workshops under helgen i utställningshallen. På lördag läser sagoläsarna Allas barnbarn sagomaraton med Jan Lööfs böcker i ett sagomaraton.

Barnboksnätet, Barnboksbildens vänner och BUS – biblioteket från östra sjukhuset berättar om sin verksamhet. Barnen kan också bygga med stora mjuka pussel och kuddmemory – som HDK elever ställer ut. På söndag kan du gå på mangakurs och spela  FIFA i en stor tv-spelsturnering – kom och vinn!

Kommentarer inaktiverade.