Att fly – Agneta Ramberg möter Reham Abdusalam

Publicerat 7 januari 2019 | Av |

2019-02-28
Stadsbiblioteket Göteborg

Reham Abdusalam föddes i Damaskus 1986 och arbetade som civilingenjör fram till dess att kriget bröt ut. År 2014 kom hon till Sverige. Reham Abdulsalam är en av intervjupersonerna i utställningen. Journalisten Agneta Ramberg har följt Mellanösternregionen i över 40 år, bland annat som utrikeskommentator på Sveriges Radio.

Vad är det som får dig att ta beslutet att fly från ditt hem? Vad är det som avgör på vilket sätt du tar dig till ett annat land? Vad möts du av som nyanländ i EU och Sverige? I samband med utställningen Min flykt över havet arrangeras författarsamtal där du under tre tillfällen i vår möter personer med egen erfarenhet av flykt. Hör deras berättelser.

I samarbete med Sjöfartsmuseet Akvariet.