Appar & Internet, Barnböcker
Detalj från omslaget till "Alla barns rätt". Rabén & Sjögren förlag.

Detalj ur omslaget till "Alla barns rätt". Rabén & Sjögren förlag.

Alla barns rätt – en bilderboksapp om barnkonventionen

Publicerat 30 januari 2014 | Av |

Appen Alla barns rätt förklarar barnkonventionen på ett enkelt och roligt sätt.

Pernilla Stalfelts bilderbok Alla barns rätt, om barnkonventionen, finns även som app. Pernilla tar gärna upp viktiga ämnen i sina bilderböcker. Hon har skrivit om hår och bajs men även många allvarligare ämnen som döden, våld och kärlek. I böckerna tar hon sig an svåra frågor med både allvar men också mycket humor.

I Alla barns rätt utgår Penilla Stalfelt från barnkonventionens artiklar. Genom olika exempel på saker som barn har rätt till förklarar appen vad barnkonventionen innebär. Appen visar också på vad vuxna får göra och inte får göra mot barn.

Appen är väldigt enkel. Den innehåller bokens text och illustrationer. Om man klickar på vissa av illustrationerna så händer det något med bilden. Man kan även få pratbubblorna upplästa för sig, då är det Pernilla själv som läser. I appen finns även en kort sammanfattning av barnkonventionen.

Appen är ett utmärkt underlag för diskussioner om barns rättigheter, vad barnkonventionen är och vad den innebär. Den passar bra för förskolor och skolor, men det passar även bra om man vill diskutera med sitt barn hemma.

Appen är gratis och finns för Android och Ipad/Iphone. Låna gärna boken Alla barns rätt på biblioteket.