Appar & Internet, Facklitteratur, Skönlitteratur

Alex författarlexikon

Publicerat 13 december 2012 | Av |

Om man vill ha mer information om en viss författare har vi många olika resurser att välja på. Men den populäraste och lättaste är nog Alex.

Alex författarlexikon är på svenska och man kan använda den för att hitta information om en speciell författare men man kan också ha den för att hitta en författare man ännu inte känner till. Om man till exempel har en skoluppgift att skriva om en fransk författare från 50-talet kan man söka på just det och få lite olika förslag. Eller om man ska skriva om en författare som vunnit ett visst pris, som Nobelpriset. Då kan man få upp en lista här och läsa lite mer om alla som vunnit priset.

Man kan lägga in sökvillkor som land, språk och tid. Och det finns en hel avdelning för filmatiserade böcker.

Här finns också en del bilder att använda. Det är ju alltid viktigt att man har rättighet till bilder man använder i till exempel skolarbeten. Men bilderna i Alex som det står ”Forflex” på kan man alltid använda om bara anger var man hämtat den.

Du kan använda Alex på alla våra bibliotek. På Göteborgs stads hemsida har vi en sida med alla våra databaser från A till Ö. Här kan man välja att trycka på en direktlänk till Alex som fungerar om man sitter på en biblioteksdator. Då kommer man in i databasen direkt. Eller så klickar man på logga in hemifrån och loggar in med sitt lånekort och PIN-kod.

Titta på filmen för en kort genomgång av allt man kan göra!

Ett svar till “Alex författarlexikon”