Illar Appri i rullbandsrummet. Foto: Stadsbiblioteket.

Äkta ljud – Nu på biblioteket

Publicerat 1 april 2019 | Av |

Under en inventering av Stadsbibliotekets magasin visade det sig att en gömd skatt av ljudböcker dolde sig i ett par flyttkartonger. Nu gör Stadsbiblioteket det möjligt för alla entusiaster att höra äkta ljudböcker utan digital förvanskning.

Ljudböcker som annars mest konsumeras via CD-skivor eller med ljudboks-appar blir nu tillgängliga på klassiska rullband.

Vi har sett hur retrotrenden aldrig tar slut och dessa ljudband har en helt annan känsla än om du lyssnar digitalt, säger Illar Appri, bibliotekarie på Stadsbiblioteket. Det känns extra kul att kunna erbjuda något helt unikt för alla ljudboksfantaster, tillägger han.

Flera av rullbanden innehåller tidigare okända uppläsningar av författare som Charles Bukowski, Jack Kerouac, Slas och Sture Dahlström. Ljudbanden kommer kunna lånas ut över disk på Stadsbibliotekets Beat-avdelning och kan tyvärr ej reserveras till något annat bibliotek. För att se en lista i Gotlib på alla tillgängliga titlar kan du titta här.

Vi har reserverat ett rum på Stadsbiblioteket där rullbandspelare finns uppställda.

Du kan ta med din vegan-cortado in och bara njuta av underbart knaster, säger Illar Appri.