Appar & Internet, Spel

Abc och 123

Publicerat 29 augusti 2013 | Av |

Ibland klagar mina barn på att det är så himla tråkigt med matte. Dom suckar och stönar över de stackars talen som dom har i läxa, så där så att man tror att de har fått världens värsta straff. Två sekunder senare kan de sitta helt uppslukade vid en surfplatta och mata gubbar med godis i en matteapp, utan att riktigt fatta att det är just matte som dom håller på med. Att lära sig genom att leka och spela är ju ett fantastiskt sätt att ta in kunskap.

Det finns hur mycket bra appar som helst när det gäller att träna sig på skolämnena. Här tipsar vi om tre appar som kan passa lite extra bra när man precis har börjat skolan. Alla appar vi tipsar om kan du testa på våra Ipadar på Stadsbiblioteket Miini. På våra plattor  finns det även fler pedagogiska appar som du kan provspela.

Happi läser

I Happi läser från man träna sig i att läsa .Man får ett ord som man ska para ihop med rätt bild. Man kan välja på att läsa med små eller stora bokstäver. Som belöning får man frukter eller bär och när du klarat en nivå får du en stor frukt som du ska mumsa i dig. Det är ett enkelt och lättfattligt spel som passar nybörjarläsaren mycket bra. Här kan du se en presentationsfilm av Happi läser, gjord av Pappas appar.

Appen kostar pengar och finns för både Iphone, Ipad och Android..

Moiji klockis

Här är en app där man får lära sig klockan. Det finns en stor och tydlig klocka, vars visare man ska ställa. En röst säger ett klockslag som du ska ställa in på klockan. När man klarat ett klockslag så får man en fågel och sedan måste man även samla ihop roliga hattar till fåglarna. I appen finns det flera nivåer, från hela timmar, till halvtimmar och vidare till fem i och fem över. Det är en enkel och superpedagogisk app. Här kan du se en presentationsfilm av Moji klockis.

Appen kostar pengar pengar och finns för både Iphone, Ipad och Android.

Mattemums

Med appen Mattemums tränar man de fyra räknesätten. Man räknar godisbitar och om man svarar rätt så äter  sedan en figur i spelet upp godisbitarna. När figuren har ätit många godisbitar så hostar den upp godis, ögonen blir röda och de får en sockerchock. Detta tycker mina barn ser väldigt roligt ut. Ännu lite roligare blir detta när man spelar spelet och räknar höga tal och figurerna ska äta 482 godisbitar på en gång. I spelet finns ett nummerquiz där man får ett tal uppläst som man ska känna igen. Det finns också en del som heter Packa godis, där man får träna multiplikation.

Appen kostar pengar, men det finns en gratisversion som man kan testa. Mattemums finns bara för Ipad och Iphone.

 

Ett svar till “Abc och 123”