Appar & Internet

Foto: Anna-Lena Lundqvist.

25 bibliotek i din hand

Publicerat 6 februari 2018 | Av |

Nu kan du enkelt söka efter böcker, hålla koll på dina lån och hitta närmaste öppna bibliotek med hjälp av bibliotekets nya app. Dessutom kan du i appen få boktips, chatta med en bibliotekarie och upptäcka allt roligt som händer på folkbiblioteken i Göteborg.

– Det är en efterlängtad app för våra biblioteksanvändare. I dag går många in i bibliotekskatalogen via stadens hemsida för att söka upp och reservera olika titlar. Eftersom allt fler använder telefonen istället för datorn blir vi mer tillgängliga med appen och kan erbjuda ännu fler tjänster, säger Rebecca Odin Ekström, bibliotekarie på Stadsbiblioteket och en av dem som  varit med i arbetet med att utveckla appen.

Med appen Biblioteket söker du upp och reserverar det du vill låna, det är enkelt att hålla koll på lånetider och reservationer och där finns boktips, quiz och chattfunktion. I evenemangskalendern listas alla programpunkter som arrangeras på folkbiblioteken runtom i Göteborg.

På Stadsbiblioteket i Göteborg är det alltid stor efterfrågan på de guidade visningarna som erbjuds i huset. Grupper från organisationer, grundskolor, gymnasieskolor och sfi-klasser står på kö för att få delta.

– Därför är guidade visningar en av funktionerna i appen som vi tror kommer att bli populär. Vi har tagit fram en visning som riktar sig direkt till skolor och studenter med information om hur du hittar i huset, var de olika böckerna, filmerna och tidskrifterna finns och vilka tjänster vi kan erbjuda, och en annan som fokuserar på husets konst och intressanta arkitektur. Kartfunktionen kan också användas för att hitta var på Stadsbiblioteket en särskild bok finns, säger Rebecca Odin Ekström.

Basfunktionerna finns även på engelska och arabiska.

Appen heter Biblioteket och du kan ladda ner den från App Store och Google Play. Här finns mer information om alla funktioner och hur appen fungerar.

Kommentarer inaktiverade.