Appar & Internet, E-böcker

Låna svenska e-böcker med Libby!

Publicerat 12 juli 2019 | Av |

Har du saknat att lyssna på ljudböcker i Biblio? Nu kommer nya lösningar! Vi går över till Overdrive och Libby, en smidigt allt-i-ett-lösning som du kan komma igång med direkt!

Vi har egentligen haft Overdrive, med den tillhörande appen Libby, länge men då bara med böcker på engelska. Nu börjar vi bygga upp ett svenskt bibliotek där också, med många nya och spännande titlar både som e-böcker och e-ljudböcker. Titta på vår Overdrive-sida för att kika på utbudet hittills! Vi lägger till böcker där kontinuerligt nu och i takt med att de svenska förlagen ansluter sig.

Gör så här:

  1. Ladda ner appen Libby som finns i app store och play-butiken.
  2. Öppna appen och låt Libby guida dig. Libby kan också gissa vilket bibliotek du är på. (Om det inte fungerar kan du söka fram ”Göteborgs stadsbibliotek”.)
  3. Logga in med bibliotekskortsnummer och PIN-kod.
  4. Börja låna!

Du behöver alltså inte Adobe-ID och extra e-boksläsare och du har både e-böcker och ljudböcker i samma app. Du kommer igång på en minut. Du kan låna 4 e-böcker och 4 e-ljudböcker per månad. De svenska böckerna fungerar så att hur många som helst kan låna samma bok samtidigt. (Däremot kan de engelska böckerna ha begränsade licenserna så du får ställa dig i kö precis som på en fysisk bok.)

Vi ta gärna emot inköpsförslag. För att skicka det eller om du har frågor kan du maila ebok@kultur.goteborg.se.

 

Ett svar till “Låna svenska e-böcker med Libby!”