Arrangemang, Tillbyggnaden
Interior det nya Stadsbiblioteket © Erséus Arkitekter.

© Erséus Arkitekter.

Vilket bibliotek vill du ha?

Publicerat 27 oktober 2010 | Av |

Var med och tyck! Idag tog göteborgarna ett steg närmare ett ännu bättre Stadsbibliotek! Nu börjar det roliga jobbet för dig! Kom med dina åsikter, tankar och förslag så ska vi tillsammans skapa världens bästa bibliotek.

Under förmiddagen fattade kommunstyrelsen ett viktigt beslut, idag blev det nämligen klart att den planerade om- och tillbyggnaden av Stadsbiblioteket beviljas!* Stadsbiblioteket är göteborgarnas populäraste kulturinstitution med fler än en miljon besök per år.

Stadsbiblioteket erbjuder redan idag väldigt mycket mer än böcker, till exempel arrangemang, kurser och mötesplattformer. Dessutom är allt gratis och tillgängligt för alla. Med ombyggnationerna kan Stadsbiblioteket fortsätta att vara den omtyckta plats det är idag, men också bli ännu bättre och mer tillgängligt.

En av förhoppningarna med det ”nya” Stadsbiblioteket är att ni som besöker huset ska vara med och påverka hur det färdiga resultatet ska bli. Därför vill vi jättegärna veta hur ni vill att biblioteket ska se ut och fungera, både vad gäller insidans utseende och vilken typ av aktiviteter som ska finnas här.

Vill du att det ska finnas hängmattor i foajén eller ett bollhav på barnavdelningen? Du kanske vill ha ett ljudisolerat rum eller möjligheten att låna läsglasögon i låneexpeditionen?  Ordet är fritt!

Här kan du läsa mer om ombyggnaden.

*Detaljplanen är överklagad till regeringen. Om- och tillbyggnaden kan endast genomföras enligt förslaget om överklagandena avslås.