Appar & Internet

Tidningar och tidskrifter på webben

Publicerat 29 juni 2010 | Av |

Läs MacWorld gratis på nätet! Den och många andra tidskrifter finns att läsa för alla som har ett bibliotekskort.

Har du sett att det sedan ett drygt halvår tillbaka går att läsa tidskrifter i pdf-format hemifrån? Det är en kostnadsfri tjänst som Stadsbiblioteket och stadsdelsbiblioteken i Göteborg erbjuder alla som har ett bibliotekskort.

Det är databasen Mediearkivet/Retriever som sedan en tid inte bara har artiklar från dagstidningar utan även riktigt många tidskrifter i fulltext.

Logga in med ditt bibliotekskortnummer och PIN-kod på http://bit.ly/mediearkivet, (bocka i ”Jag godkänner villkoren”).

Exempel på titlar är:

• Ny teknik
  • PC för alla
  • Allt i hemmet
  • DV Mode
  • Amelia
  • Allt om resor
  • Damernas värld
  • DV Man
  • InternetWorld
  • MacWorld
  • Vecko-Revyn
  • Vi Föräldrar

Tips för att läsa ett helt nummer: välj tidskrift, skriv in som sökord ” ” (citationstecken mellanslag citationstecken). Klicka på en av träffarna och bläddra sedan med hjälp av de orange pilarna i ovankanten.