Foto: Anna-Lena Lundqvist.

Sportlovet vecka 7 på Stadsbiblioteket Göteborg

Publicerat 12 februari 2016 | Av |

Du som har sportlov i Göteborg kan titta in här och läsa om allt spännande som händer på Stadsbiblioteket. Havspyssel, författarbesök, fredagshäng och brädspelsträff – dessutom har vi plockat fram pin-maskinen. Gör en egen pin till väskan!

Havspyssel hela veckan, 0–12 år

15/2-21/2 2016 Barnavdelningen
På sportlovet förvandlas hela barnavdelningen till ett hav. Pyssla ihop ett ruggigt havsmonster eller ett gulligt sjöodjur i någon av verkstäderna. Och om du vågar får du klappa barnavdelningens stora havsmonster! Efter lovet firar Göteborg havet med festivalen Go to Sea och då har vi utställning med alla havsdjur som skapats.

Creative Corner hela veckan, från 13 år

15/2-21/2 2016 Dynamo
Om du gillar att måla, teckna eller skapa på annat sätt är Creative Corner påfyllt med nytt material. Pin-maskinen är framme under lovet så att du och dina kompisar kan göra en egendesignad pin att fästa på väskan eller jackan.

Bokcirkel för unga, från 13 år

15/2 2016 Dynamo kl 17.00
Vi träffas, fikar och pratar om boken I ljusets makt av Leigh Bardugo. I en dyster värld som har lånat drag från det gamla tsarryssland bjuds vi på fantasy-action med tät stämning och intressanta karaktärer.

Låna boken på biblioteket och läs innan träffen. Det är ok att prata så mycket eller så lite man vill. Inga krav! Biblioteket bjuder på smörgås och te. För dig 13–25 år. Anmäl dig till: dynamo@kultur.goteborg.se

Högläsningsklubben Boka, från 13 år

16/2 2016 Dynamo kl 17.00
Vi läser högt ur lättlästa böcker för unga. Vilka böcker vi läser kan du vara med och bestämma. De som vill får läsa högt ur boken, så pratar vi om vad olika ord och uttryck betyder. Det finns gratis fika. Passar dig som är 13–25 år. Ingen anmälan, det är bara att komma. Har du frågor? Mejla till dynamo@kultur.goteborg.se

Martin Olczak, från 6 år

17/2 2016 Tellus kl 14.00
Gillar du att läsa om monster, troll och drakar? Träffa författaren Martin Olczak som berättar hur man skapar en riktigt spännande monsterhistoria. Martin har bland annat skrivit böckerna om Megakillen och om Jack som letar efter mystiska varelser i Stockholm. Boka plats i kalendariet på gotlib.goteborg.se från 8/2 kl 9.

Open mic, från 13 år

17/2 2016 Hörsalen kl 18.00–20.00
Vill du dansa, läsa en dikt, sjunga eller jonglera? Scenen är öppen för dig och dina vänner, utan jury eller uttagningar. Föranmälda har förtur men du kan också bara dyka upp. Vi har tekniker, PA och mickar – allt annat får du ta med dig! Anmäl dig till: jerker.forsberg@centrum.goteborg.se

I samarbete med Fritid Centrum.

Skrivarklubben, 10–13 år

18/2 2016 Barnavdelningen kl 17.00–19.00
Älskar du att skriva berättelser och vill pröva att skriva med olika stilar? Tillsammans med en pedagog utforskar vi olika former av berättande med fokus på den egna kreativiteten och fantasin. Ingen förkunskap krävs. Anmälan till: barn.stadsbiblioteket@kultur.goteborg.se senast måndag 15/2. Anmälan avser alla fyra tillfällen (18/2, 17/3, 14/4 och 12/5). Begränsat antal platser.

Fredagshänget, 9–12 år

19/2 2016 Barnavdelningen kl 15.00–16.00
Gillar du att träffa och hänga med kompisar, spela spel, pyssla och göra roliga skapandeuppdrag? Kom till barn-avdelningens Crafty Corner där vi gör olika roliga saker varje fredag. Ingen anmälan, det är bara att komma.

Brädspelsträff – tema star wars, från 13 år

21/2 2016 Dynamo kl 11.00–17.30
Kom och fika och spela. Spelföreningarna SARZ och Västspel finns på plats och leder spelandet och lär ut nya brädspel. Passar både den erfarne spelaren och den nyfikne nybörjaren.

Sjöodjurens hemligheter, från 5 år

21/2 2016 Tellus kl 14.00
Har det funnits sjöodjur? Hur ser de ut? Finns de bara i sagorna eller kan vi hitta några i havet idag? Pedagogen Ninna från Sjöfartsmuseet Akvariet visar bilder och berättar. Ingen bokning men begränsat antal platser.