Arrangemang, Internationell Författarscen Gbg

Sofi Oksanen. Foto: Toni Härkönen

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Sofi Oksanen i samtal med Ingrid Elam

Publicerat 9 juli 2013 | Av |

Sofi Oksanen är nu aktuell på svenska med När duvorna försvann, en berättelse som skildrar tre personers liv under ockupation, motstånd och förräderi i Estland runt andra världskriget.

Detta samtal filmades, här kan du se det!

Stora Teatern, mån 27 maj, kl. 19.00.
Samtalet kommer att tolkas av Oscar Rossi.

Fri entré.

Sofi Oksanen (född 1977) är uppvuxen i Jyväskylä i Finland med en estnisk mor och en finsk far. Hon fick stor framgång med sin debut
Stalins kossor (2003) som följdes av Baby Jane (2005). 2010 slog hon igenom med Utrensning som getts ut i över tjugo länder, bland dem Frankrike, Tyskland och USA. Romanen belönades med Nordiska rådets litteraturpris. 2013 fick Oksanen Svenska Akademiens nordiska pris.

Oksanen är nu aktuell på svenska med När duvorna försvann, en berättelse som skildrar tre personers liv under ockupation, motstånd och förräderi i Estland runt andra världskriget.

”När duvorna försvann är en engagerande och extraordinärt välskriven roman om en mörk tid.” – Svenska Dagbladet

Ingrid Elam (född 1951), är en svensk kulturjournalist och litteraturvetare (docent sedan 2006). Hon har bland annat varit verksam som litteraturkritiker och har varit kulturchef på GT, GP och DN samt områdesprefekt för Konst, kultur och kommunikation vid Malmö högskola. Ingrid Elam är idag dekan för Göteborgs universitets konstnärliga fakultet.

Oscar Rossi (född 1976) är poet, översättare och f.d. redaktör för Horisont. Har utgivit diktsamlingarna Kelvinator, Brev till polisen och Funny.

Presenteras i samarbete med Albert Bonniers Förlag.

Recensioner När duvorna försvann:
GP
Svenska Dagbladet