Appar & Internet

Skärminspelning för snabb support

Publicerat 8 juni 2010 | Av |

IT-support som tar tid och är krånglig att beskriva på telefon blir en lätt match om man använder ett program för screencasting. Screenr är min favorit för det är så enkelt att använda.

Mamma ber om hjälp med datorn. Du får frågor på telefon om program och tjänster i datorn som är krångliga att förklara. Det här är några vanliga situationer där en skärminspelning är till stor hjälp. Genom att använda ett (ofta) gratis program kan du filma det som sker på skärmen, spela in det du säger och när det är klart får du en länk att maila till mamma/kunden/eleven/klienten som sen kan titta på instruktionen hur många gånger som helst .

Jag har testat några olika skärminspelningstjänster och av gratisalternativen tycker jag bäst om Screenr. Det går snabbt och enkelt. Inget program att ladda ner utan allt sker via en webbsida (man måste ha stöd för Java). Screenr är kopplat till Twitter men man kan välja att inte skicka ut filmerna på Twitter. När filmen är klar och sparad ges en länk som kan mailas. Om man inte har något twitter-konto går det att göra en film ändå. Det går också att ladda upp dem direkt på YouTube om man är inloggad med sitt twitter-konto samt är registrerad på YouTube. Från YouTube kan man sedan hämta länk eller inbäddad kod för att göra länk från sin webbplats etc.

I filmklippet ovan beskriver jag kort hur Screenr fungerar.

Fler screencasting-program:

Jing
ScreenToaster
CamStudio
Screencorder
Drupal
Wink
Screencast-O-Matic