Appar & Internet

Rita ihop i Google Docs

Publicerat 26 april 2010 | Av |

Google Docs får kollaborativt ritande. En uppdaterad och nylanserad tilläggstjänst i Google som helt säkert kan användas kreativt och uppmuntra lärande och skapande.

Google Docs har utökats med en (nygammal) ritfunktion som nu finns tillgängligt för dig som har ett googlekonto.

Det var i förra veckan som ritfunktionen nylanserades men det är egentligen en uppföljare till ritverktyget Insert drawing som kom för ett år sedan. Den ser lite annorlunda ut, är upplyft och har utökats med några nya funktioner. Det bästa är kanske att det nu går att samarbeta kring ritningar i realtid. Det gäller även för flödesscheman, figurer och diagram. Samtidigt som du skissar tillsammans med andra, kan ni chatta om det i själva dokumentet.

Förutom att ladda upp bilder, skriva texter, infoga pilar och ändra bakgrundsfärg kan man infoga ritningen i andra dokument, till exempel i en power-point-presentation. Vad ska man använda det till då? Endast fantasin sätter gränser, men själv är jag sugen på att göra instruktioner och manualer. Eftersom det går att spara ritningarna som bilder (jpeg, png, pdf) är det enkelt att använda dem i olika sammanhang, som här i blogginlägget!

GoogleRita