Arrangemang, Internationell Författarscen Gbg

Peter Nádas. Foto: Barna Burger

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Peter Nádas i samtal med Ingrid Elam

Publicerat 28 oktober 2013 | Av |

Detta samtal filmades, här kan du se det!

Litteraturhuset, Heurlins Plats 1. Fri entré.

”Hans anspråk är väldiga, han vill gestalta det ingen annan har lyckats med före honom.” DN

Péter Nádas är född i Ungern 1942, och skrev sin första roman som 19-åring. Hans väldiga roman Minnesanteckningarnas bok från 1985 har av Susan Sontag kallats för ”the greatest novel written in our time”.
I och med Frihetens andning, utkommer nu på svenska den avslutande delen av den mästerliga Parallella historier, en svindlande inventering av såväl det mänskliga medvetandet som av efterkrigstidens Europa, präglad av vad en kritiker kallar för ”kroppslig hyperrealism”.
Nádas har arbetat som fotograf, och är även verksam som essäist och dramatiker. Han är ledamot av Akademien för konst och litteratur i Budapest, är flerfaldigt prisbelönad och förekommer flitigt i Nobelprisspekulationerna.

Ingrid Elam (född 1951), är kulturjournalist och litteraturvetare, docent sedan 2006. Hon har bland annat varit verksam som litteraturkritiker och har varit kulturchef på GT, GP och DN samt områdesprefekt för Konst, kultur och kommunikation vid Malmö högskola. 2012 utkom hennes bok Jag. En fiktion. Ingrid Elam är idag dekan för Göteborgs universitets konstnärliga fakultet.

Presenteras i samarbete med Albert Bonniers Förlag.

Recensioner av Péter Nádas:

New York Times
GP