Arrangemang, Musik

Nya scener i staden

Publicerat 13 oktober 2010 | Av |

Är det okej att plocka upp en bastuba på spårvagnen och jamma loss? Och hur känns det i magen när parkens höstlöv faller till tonerna av en finstämd fiol? Anna Flytström hör till dem som vågar utmana det offentliga rummet med musik.

Vem äger rätten att synas och höras i det offentliga rummet? Förra året fattades ett beslut av Göteborgs kommun som förbjuder gatumusikanter i centrum mellan klockan 11 och 15. I York i Storbritannien har de gjort på ett annat sätt. Där krävs en särskild licens för att få spela på gator och torg. Licensens syfte är att fungera som en kvalitetsstämpel som försäkrar att musikerna är någorlunda begåvade. Men då kan man naturligtvis börja fundera på vad som klassas som en begåvning?

Anna Flytström har utmanat det offentliga rummet flera gånger. Först med Tram Sessions där musiker uppträder på spårvagnar. Tram Sessions blogg blev välbesökt och uppmärksammad och när Anna flyttade till Stockholm tog hon med sig idén att tonsätta lokaltrafiken genom att dra igång projektet Stockholm Boat Session där musikanter spelar på Djurgårdsfärjan.

Ikväll klockan 18.00 kommer Anna Flytström till Stadsbiblioteket för att intervjuas på Dynamos scen. Samtalsledare är Jim Knutsson men det finns även möjlighet att ställa dina egna frågor. Fri entré såklart!