Appar & Internet

Exempel på hur det ser ut på webbplatsen Pressreader.

Nya Pressreader – Enklare att läsa tidningar digitalt

Publicerat 3 maj 2016 | Av |

Pressreader är en databas där du på biblioteket kostnadsfritt kan läsa populära dagstidningar och tidskrifter från hela världen. Pressreader har sedan tidigare funnits tillgänglig som app för smartphone och surfplatta och en nyhet är att Pressreader även finns som en version med ett gränssnitt som är anpassat för datorer på biblioteket.

I Pressreader kan du smidigt läsa tidningar som Svenska dagbladet, Göteborgsposten och Aftonbladet bara genom att koppla upp dig mot Stadsbibliotekets wifi. Nu kanske du tänker att nyheter går att läsa på nätet ändå, så vad är det som är så speciellt med Pressreader?

Det finns flera fördelar med Pressreader i jämförelse med traditionella nyhetssajter. Pressreader är som ett digitalt nyhetsställ med mängder av dagstidningar och tidskrifter från hela världen, de allra flesta med det senaste numret direkt tillgängligt att läsa. Tidningen du läser är en fullständig kopia av pappersutgåvan, vilket gör att du inte missar något som står i papperstidningen. Dessutom har du möjlighet att läsa äldre nummer (upp till 90 dagar). Om du letar efter en specifik artikel så kan du enkelt bläddra mellan datum och navigera dig runt i olika nummer.

I det digitala utbudet av tidskrifter hittar du populära titlar som Modern psykologi, Språktidningen, Din Hund, Tidskriften Opera och mycket mer.

Om du vill läsa direkt på egen dator eller någon av bibliotekets datorer klickar du bara på länken på den här sidan och loggar in med ditt lånekort.  För att läsa och ladda ner dagstidningar till din smartphone eller surfplatta behöver du först ansluta dig och logga in på bibliotekets Wifi biblioteket och sedan ladda ner appen Pressreader från Google play eller Appstore. Se sen till att en grön kaffekopp lyser uppe i vänstra hörnet. Den visar att du är korrekt ansluten till bibliotekets nätverk. Sedan kan du fritt läsa och ladda ner det du vill läsa nu eller spara till senare. Du kan även ladda ner och läsa tidningar utanför bibliotekets nätverk i upp till tre dagar sedan du senast var ansluten till bibliotekets wifi.

Gå in på hemsidan www.pressreader.com från din egen laptop ansluten till bibliotekets wifi eller någon av bibliotekets datorer för direkt tillgång till hela vårt utbud av digitala tidningar.

Tips! Vill du skriva ut sidor från de digitala tidningarna kan du göra det lätt och smidigt. Klicka på den tidning du vill skriva ut från och bläddra fram till vald sida. Klicka sedan på utskriftssymbolen och välj om du vill skriva ut hela sidan eller välj själv vilket område du vill skriva ut. Klicka sedan på Print och sen är det klart!