Arrangemang, Internationell Författarscen Gbg

Lizzie Doron. Foto: Sofia Runarsdotter

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Lizzie Doron i samtal med Svante Weyler

Publicerat 17 mars 2011 | Av |

Onsdagen den 6 april kl 18 samtalar Lizzie Doron med Svante Weyler på Världskulturmuseet.

Fri entré.

Varför kom du inte före kriget? Så lyder en fråga som bokens huvudperson Helena får efter att ha överlevt Förintelsen och bosatt sig i det då unga landet Israel. Samma fråga utgör också titeln på romanen som författaren Lizzie Doron nu Sverigedebuterar med.

Lizzie Doron är född 1953 och växte upp ensam med sin mamma i ett kvarter i Tel Aviv där alla hade ett lägernummer tatuerat på armen. I Varför kom du inte före kriget? skildras den arga, egensinniga och slagfärdiga modern och hennes möte med den israeliska vardag. Romanen, för vilken Lizzie Doron erhållit flera priser, är den första i en trilogi och har översatts till flera språk, däribland tyska, franska, italienska och ryska.

Författaren, som tidigare varit verksam som journalist, är aktiv i rörelser som verkar för fredsfrämjande möten mellan palestinier och israeler. Hon är också engagerad i den så kallade andra generationens dialog i Tyskland.

Varmt välkommen till årets första Internationell Författarscen Göteborg!

recension i DN

recension i SvD