Bokcirkel, Kalendarium

LättLäst för unga

Publicerat 25 augusti 2017 | Av |

Låna och läs boken innan tillfället.

2017-10-17
17.00
Stadsbiblioteket Göteborg
2017-11-21
17.00
Stadsbiblioteket Göteborg
2017-12-05
17.00
Stadsbiblioteket Göteborg
 

Låna och läs boken innan tillfället. Reservera den på goteborg.se/gotlib eller låna den på ungdomsavdelningen Dynamo. Hittar du svåra ord i boken pratar vi om dem. Passar för dig 13–25 år.

19 september: Nästan som bröder

Vi pratar om Nästan som bröder av Johanna Immonen. Det börjar med skolproblem och kärleksbekymmer och slutar med en båtresa till Finland. Amir och Jim är bästa vänner – nästan som bröder.

17 oktober: Fågelflickan

Vi pratar om Fågelflickan av Johanna Nilsson. Minna är 16 år och drömmer om vad hon vill bli när hon är vuxen. Men Minna mår inte bra. Förut tyckte hon om sin kropp. Hon åt och drack som alla andra men nu äter hon nästan inte alls.

21 november: Det vita rummet

Vi pratar om Det vita rummet av Sarah N. Harvey. Historien berättas av Amy och Eric. Amy försvinner och vaknar upp i ett helt vitt rum. För att komma ut igen måste hon skriva en uppsats om dagen, om de sju dödssynderna.

5 december: Jordkällaren

Vi pratar om Jordkällaren av Magnus Nordin. För att komma undan ett regn gömmer sig Simone och Alex i ett övergivet hus. Mitt i natten börjar en gammal telefon att ringa. Något hemskt har hänt i huset.