Internationell Författarscen Gbg, Kalendarium
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Jan Wagner i samtal med Aris Fioretos

Publicerat 1 augusti 2016 | Av |

Jan Wagner är en av Tysklands mest lästa och översatta poeter. Hans poesi har beskrivits som elegant och intelligent, nyfiken och engagerad.

Samtalet filmades och du kan titta på det

Samtalet filmades och du kan titta på det här!

Internationell författarscen Göteborg är en scen för kvalificerade samtal mellan internationella författare och svenska kulturpersonligheter där litteraturen står i fokus.

Jan Wagner är en av Tysklands mest lästa och översatta poeter. När han nu presenteras på svenska med Självporträtt med bisvärm är det i ett större urval gjort av honom själv tillsammans med översättaren Aris Fioretos.

Wagners poesi har beskrivits som elegant och intelligent, nyfiken och engagerad. Han skapar bilder som trollar fram en särskild stämning mellan samtid och diktens bundna form, i omdanande uppbrytning. Med både kylig och sensuell precision avtäcker han såväl livets som språkets gömda strukturer.

I samtal med Aris Fioretes, professor i estetik och tidigare kulturråd i Berlin. Hans senaste roman Mary belönades med Sveriges Radios Romanpris 2016.

I samarbete med Goethe Institut och Rámus förlag.