Arrangemang
Breakdansare. Illustration: Jan Willem Geertsma.

Illustration: Jan Willem Geertsma.

Roligare höstlov på bibblan

Publicerat 28 oktober 2010 | Av |

Stadsbiblioteket, har öppet som vanligt hela veckan men med ovanligt roliga aktiviteter för dig som vill hitta på något kul. Alla arrangemang är gratis.

Nu har nedräkningen börjat inför årets höstlov! Sommarlovet är härligt med cykelutflykter, mjukglass och fräknar, men är inte höstlovet nästan ännu bättre?  På hösten är det helt okej att äntligen ta sig tid att klara av den där svåra banan i tv-spelet som köptes i våras. Det är heller ingen som klagar om en hel dag går åt till att sträckläsa en riktigt bra bok eller se alla Starwars-filmerna på raken. Härligt eller hur?

Förutom att du såklart kan låna böcker, film och musik på Stadsbiblioteket arrangeras fler roliga saker under vecka 44.

Tisdag
Håll dig på mattan!
Utmana dig själv eller dina kompisar i vår dansmatteturnering. I Dynamo på Stadsbiblioteket kan du tävla i spelet Dancing Stage Universe på storbildskärm. Priser utlovas till guld, silver- och bronsvinnarna.

Välkommen till Dynamo tisdag 2/11 klockan 16-18. Anmälan till turneringen sker på plats och det kostar inget att vara med
.

Onsdag
Brädspelsdag
Brädspelsföreningen EvE – Evigt Embololali, håller öppet hus med utlåning av massor av spel. Kom och lär dig något nytt roligt spel eller damma av en gammal klassiker! EvE förklarar reglerna och bjuder på godis.

Välkommen till Dynamorummet på Stadsbiblioteket onsdag 3/11 kl 12-20. Fri entré.

Onsdag
Läskiga spökhistorier (för dig som är 7 år eller äldre)
Vågar du följa med in bakom scenen i den gamla teatern? På onsdag kväll får du höra kusliga berättelser och dessutom bjuds du på något mumsigt att sätta tänderna i. Men se upp för du vet aldrig vem som lurar i mörkret!

Välkommen till Stadsbibliotekets hörsal onsdag 3/11 klockan 18. Anmäl dig på telefonnummer 031-368 33 02 senast den 1/11. Fri entré.

Torsdag
LAN-party!
På ett LAN-party kopplar deltagarna ihop sina datorer i ett gemensamt nätverk för att till exempel spela datorspel tillsammans. Under höstlovet har du möjlighet att vara med på Stadsbibliotekets LAN i mindre format. Allt du behöver göra är att ta med dig ditt bibliotekskort och en dator för att sedan koppla upp dig på vårt wifi.

Under kvällen kan du, förutom att spela tv-spel, också lära dig mer om olika datorspel som presenteras under kvällen, till exempel Warcraft III – World Editor. Vi lär dig skapa dina egna banor, hemsidor och annat smått och gott. Arrangör för dagen är Jens Hednar. Har du egna förslag på vad dagen skulle kunna innehålla? Mejla till dynamo@kultur.se

LAN-party på Stadsbiblioteket, torsdag 4/11 klockan 12-23, begränsat antal platser så kom i tid, vill du vara med på kvällen är det viktigt att du kommer innan klockan 20.00 då det ordinarie biblioteket stänger. Alla dagens aktiviteter är helt gratis.

Fredag
Fotbollsturnering på bibblan
På fredagen kan du delta i vår FIFA 11- turnering. Välj om du vill spela på Xbox 360 eller Playstation 3. Pris utlovas till vinnaren.

FIFA-turnering fredag 5/11 klockan 15, anmälan sker på plats klockan 15 och det kostar inget att vara med.