Appar & Internet
Sökrutan i Encore.

GotLib får nytt ansikte

Publicerat 17 augusti 2010 | Av |

Vi vill att det skall vara lätt och enkelt att använda biblioteket såväl när vi har huset fysiskt öppet och via webben dygnet runt. Vårt mål är att du ska kunna söka, låna, reservera, recensera och ge inköpsförslag på ett lätt och smidigt sätt. Nu vill vi ha din hjälp att tycka till om det nya utseendet!

Alla samlade medier på folkbiblioteken i Göteborg finns i en databas som vi har valt att kalla GotLib. GotLib når du dygnet runt via Göteborgs stads hemsida, via direktlänk eller via mobilen, http://www.gotlib.goteborg.se/airpac/ och för dig med smartphone m.gotlib.goteborg.se.

Här kan du göra allt det där som jag beskrev ovan, men det kanske inte alltid är så självklart hur. Vi kommer snart att lansera ett nytt gränssnitt för GotLib, som förhoppningsvis gör det lite lättare att göra allt det vi vill att ni ska kunna göra.

Nytt är bland annat att du möts direkt av ett sökfönster (mer likt google-sökningar) som du söker från. Andra nyheter är att du kan tagga material själv, t ex ge en bok en egen beskrivning som du tycker saknas.

Du kan nu prova den nya GotLib innan lanseringen. Klicka här, prova sidan, kom med synpunkter och idéer om hur och vad vi kan göra för att t ex få er att dela med er av vad ni tycker om en bok, film etc?

Vi har inte möjligheter att ändra i systemet hur mycket som helst men vi vill göra vårt allra bästa för att möta upp önskemål och idéer!