Appar & Internet

Google Buzz
En avskalad Google Wave

Publicerat 10 februari 2010 | Av |

Nu lanserar Google fler sociala funktioner i Gmail. Det påminner om Facebook och kan vara ett bra alternativ om man vill undvika Facebook men ändå kunna göra liknande saker.

Igår lanserades en ny funktion i Gmail. Googles webbmail har fått ett tillägg som heter Buzz. Buzz är ett ord som brukar användas inom marknadsföring och som ungefär betyder ”surr” eller ”vad folk pratar om”.

Buzz påminner om Facebook med sina statusuppdateringar och möjligheten att bifoga bilder och länkar.  Den som vill ansluter diverse andra konton, som Flickr, Picasa, Twitter och eventuella egna bloggar. Informationen delas med alla (”hela världen”) eller bara med de egna gmail-kontakterna.

Jag tror att Buzz kan bli ett bra alternativ för de som inte gillar Facebook av olika skäl. Det är enklare och renare och man slipper annonser och skumma saker som blinkar. Det verkar som om tankarna från Google Wave smygs in i Buzz! Helt enkelt en avskalad och enkel variant av Google Wave. Wave kombinerar chatt, e-post, bilddelning, wiki och sociala nätverk och fungerar som så att man startar en våg och bjuder in personer från sin kontaktlista. Är personerna online ser de i realtid vad som skrivs i vågen.

Läs mer om Google Buzz.

Skärmdump Google Buzz