Internationell Författarscen Gbg, Kalendarium
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Geir Gulliksen i samtal med Jessica Schiefauer

Publicerat 1 augusti 2016 | Av |

Internationell författarscen Göteborg är en scen för kvalificerade samtal mellan internationella författare och svenska kulturpersonligheter där litteraturen står i fokus.

Geir Gulliksen, författare, poet, dramatiker och förläggare är en stark röst i norska samtidslitteraturen. Han debuterade 1986 och har med sina senaste romaner stått för en konsekvent och originell utforskning av livsvillkor i den moderna skandinaviska socialdemokratin, ofta med könsroller, familjeliv och sexualitet som fokus.

Nu kommer hans första roman i svensk översättning. Berättelsen om ett äktenskap har nominerats till Nordiska rådets pris och handlar om en kärlekshistoria, ett äktenskap och en skilsmässa. Hur upphör ett äktenskap? Varför upphör det?

I samtal med Jessica Schiefauer, tvåfaldig Augustvinnare för sina böcker Pojkarna och När hundarna kommer.

I samarbete med Weyler förlag.