Arrangemang

Foto: Päivi Tittanen

Flytta hemifrån

Publicerat 14 oktober 2010 | Av |

Att flytta hemifrån kan vara både härligt och jobbigt. Härligt att ha ett ställe att kalla sitt eget, men hur gör man med elräkningarna? Och hur mycket kostar en flytt egentligen?

För mig var första lägenheten en liten etta i ett utbyggt vindsutrymme. Jag hade egen dusch men med en pytteliten varmvattenberedare som räckte i typ tre minuter. På vintern var det så kallt att jag slog på ugnen och lät luckan stå öppen för att inte förfrysa mig fullständigt under de Västerbottniska vintrarna.

Men det jag minns mest av allt var känslan av att sätta nyckeln i låset till mitt hem. Frihetskänslan i att kunna äta chips med bearnaisesås till frukost. Golvet i lägenheten som nästan varje helg förvandlades till ett lapptäcke av extramadrasser och sovsäckar som tillhörde övernattande kompisar, det var ljuvligt!

Det finns en del saker som är bra att tänka på när du ska flytta hemifrån, som elavtal, telefonabonnemang och annat praktiskt.

Kom till Lorensbergshörnan nu på torsdag den 14 oktober klockan 18.00, där får du som ska flytta smarta tips och råd av Konsument Göteborg. Medarrangörer är Skatteverket och Konsument Göteborg och det är fri entré!