Arrangemang, Tillbyggnaden
Rum för dig, Stadsbiblioteket 26/4-7/5.

Ditt framtida bibliotek!

Publicerat 15 april 2011 | Av |

Det planeras för ett om- och tillbyggt Stadsbibliotek. Vad vill du att framtidens bibliotek ska innehålla? Ska det vara högljutt eller tyst? Mysigt eller modernt? I utställningen ”Rum för dig” vill vi inspirera och informera och veta vad just du tycker!

Stadsbiblioteket är en poppis plats. För att rymma de 1,2 miljoner besökare som vi hade förra året skulle det behövas 100 Scandinavium för att alla skulle få plats!

Nu planeras det för en om- och tillbyggnad av biblioteket och det är många som undrar hur ett ”nytt” Stadsbiblioteket blir.*

Stadsbiblioteket Göteborg bjuder med anledning av den planerade om- och tillbyggnaden in alla göteborgare  till en inspirerande och informerande utställning om framtidens Stadsbibliotek.  I utställningen vill vi att du är med och lämnar synpunkter och idéer på vad du vill att ett om- och tillbyggt Stadsbibliotek ska innehålla. I utställningen finns därför möjlighet att lämna idéer både skriftligt och genom att skapa egna biblioteksmiljöer i vår workshop. Du är självklart välkomen att tycka till redn nu!

Vad tycker du att framtidens bibliotek ska innehålla? Boklabyrinter, musikscener, en toppmodern biograf, ett rum för ljusterapi där du kan lyssna på musik eller läsa i lugn och ro? Lämna en kommentar och tyck till! Alla synpunkter är viktiga!

Rum för dig har vernissage i Utställningshallen på Stadsbiblioteket Göteborg tisdag 26/4 kl 17.00 och pågår fram till och med lördag 7/5. Fri entré.
Hjärtligt välkommen!

* När detta skrivs, i april 2011, är detaljplanen överklagad till regeringen.  Om- och tillbyggnaden kan endast genomföras enligt förslaget om överklagandena avslås och bygglov ges.